Gazete Vatan Logo

Ölüm Havva’yı almaya kıyamadı

Artvin’de alkollü sürücünün hız denemesi yaparken kaldırımda yürüyen Havva Yavuztürk’e çarparak ağır yaraladığı 25 yaşındaki genç kız gözlerini açtı, nefes alma cihazından çıkarıldı.

Ölüm Havva’yı almaya kıyamadı

Artvin’in Borçka ilçesinde, 14 Ağustos akşamı otomobiliyle hız yaparak başka bir aracı geçmeye çalışan 23 yaşındaki Hasret K., direksiyon kontrolünü yitirerek kaldırımda yürüyen 25 yaşındaki Havva Yavuztürk’e çarptı. Gözaltına alınarak 1.68 promil alkollü olduğu belirlenen otomobil sürücüsü Hasret K., Borçka Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildi. Ancak adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Havva Yavuztürk’ün avukatı Aysun Bozkurt’un itirazı da sonucu değiştirmedi.

Doğal yoldan nefes alıyor

Ağır yaralanan ve akciğerlerinin hasar alması nedeniyle solunum cihazına bağlanan Havva Yavuztürk önceki akşam gözlerini açtı, doğal yollardan nefes almaya başladı. Ağabey Medet Yavuztürk, kardeşinin durumuna ilişkin şunları söyledi: “Havva’nın durumu çok iyi. Entübe pozisyonundan çıktı. Doğal yollarla nefes alıyor bu da yetiyor çok şükür. MR çektirdiler. Bugün kaval kemiğinden ameliyat olacak. Şu an bilinci açık, gözünü açar açmaz görüştük Havva’yla. Sohbet ettik, durumu günden güne iyiye gidiyor. Duanızı eksik etmeyin.”

Haberin Devamı