Gazete Vatan Logo

Öldürmek isteseydim...

'İntikam cinayeti' sanığı kendini böyle savundu

ADANA’da kardeşini öldüren sanığın babası 59 yaşındaki Sıdkı Üçgül’ü polis merkezinin önünde öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 37 yaşındaki Necmi Yaltırık, "Öldürme kastıyla hareket etseydim, polis merkezinin önünde öldürmezdim" dedi.

Merkez Çukurova İlçesi’nde işlenen cinayetlerden ilki, 7 Nisan 2013’te meydana geldi. Aynı mahallede oturan gençler arasında çıkan kavgada 23 yaşındaki Ulaş Özaslan ile yanında bulunan 30 yaşındaki Ersin Yaltırık, 23 yaşındaki Abdurrahim Üçgül’ü yumrukladı. Üçgül, iddiaya göre, Ersin’i vurmak için onun komşusu ve kuzeni olan Kadir Yaltırık’ın tek katlı evinin çatısına çıkarak, beklemeye başladı. Üçgül, Ersin’i beklerken karşılaştığı Kadir Yaltırık’ı öldürdü. Üçgül tutuklandı.

İKİNCİ CİNAYET

Cinayetten 22 gün sonra evlerini taşımaya gelen Üçgül ailesini gören Yaltırık ailesi tepki gösterdi. Bunun üzerine Üçgül ailesi de polis merkezine sığındı. Ancak sigara içmek için polis merkezinden çıkarak otomobiline binen cinayet şüphelisi Abdurrahim Üçgül’ün babası Sıdkı Üçgül, öldürülen Kadir Yaltırık’ın kardeşi Necmi Yaltırık tarafından tabancayla başından vurularak öldürüldü. Yaltırık, silah sesi üzerine polis merkezinden çıkan Üçgül’ün oğlu 35 yaşındaki Mehmet Üçgül’e de silahını çekti ancak ateş etmedi.

DAVALARI FARKLI MAHKEMELERE AÇILDI

Tutuklanan ve intikam için cinayet işlediği ileri sürülen Necmi Yaltırık ile ona yardım ettiği ileri sürülen 5 akrabası hakkında da 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Necmi Yaltırık hakkında Sıdkı Üçgül’ü ’kan gütme saikiyle ve tasarlayarak öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, Üçgül’ün oğlu Mehmet Üçgül’ü ’öldürmeye teşebbüs’ ettiği iddiasıyla da 20 yıla kadar hapis cezası istendi. Necmi Yaltırık’a yardım ettiği ileri sürülen ağabeyi 39 yaşındaki Mehmet Salih, amcası 51 yaşındaki Muhyettin, kuzenleri 36 yaşındaki Sabahattin, 29 yaşındaki Süvey Yaltırık ve 43 yaşındaki Seyit Ali Çelik hakkında da 20’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi.

DAVASI BAŞLADI

Davanın ilk duruşmasına çıkan Yaltırık, kasten öldürme suçlamasını kabul etmedi. Yaltırık, "Daha 22 gün olmuş cinayet olalı, ev taşımaya gelmişler. Hem de polis nezaretinde. Bununla ilgili polis merkezine şikayete gitmiştik. Polis merkezinin önünde park yeri ararken otomobil içerisinde Sıdkı Üçgül’ü gördük. O da bizi görünce aracın ön koltuğuna doğru hamle yaptı. Silah alacağını düşünerek ateş ettim. Kaç kez sıktığımı hatırlamıyorum. Oğlu da küfürler söyleyerek üzerime gelince, onun da üzerinde silah vardır diye elimdeki silahı doğrultum. Ancak tetiğe basmadım. Öldürme kastıyla hareket etseydim, daha önce yapardım. İsteyerek yapsaydım, polis merkezinin önünde öldürmezdim" dedi. Yaltırık’a yardım ettiği ileri sürülen tutuklu 3 sanık da, cinayetten önce haberleri olmadığını ileri sürerek suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, yardım etmekle suçlanan 3 sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İLK CİNAYETİN DAVASI

Kadir Yaltırık’ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla hakkında 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Abdurrahim Üçgül’ün yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberin Devamı