Gazete Vatan Logo

Öldürdüğü arkadaşının mevlüdüne gitti, eşini 6 kez ziyaret etti

Antalya'da, içki ve sigara dağıtımı yapan bir firmada çalışan 29 yaşındaki Ömer Yılmaz'ı tabancayla öldürdükten sonra 25 bin YTL, cep telefonu, kredi kartları ve telefon kontör kartlarını gasp eden 30 yaşındaki Ramazan Beyaz, 1.5 yıl sonra yakalandı

Beyaz'ın, cinayetin ardından Yılmaz'ın mevlüdüne katıldığı ortaya çıktı. Yılmaz'ın eşi Havva Yılmaz'ın çalıştığı işyerine de 6 kez gittiği belirlenen Beyaz, ifadesinde, "Yılmaz'ın eşiyle konuşurken vicdan azabı çekiyordum" dedi.

Antalya'da bir firmada içki dağıtımı yapan Ömer Yılmaz'ın cesedi, 9 Temmuz 2005 tarihinde Isparta yolu üzerinde boş bir arazide kamyonet içerisinde bulunmuştu. Olay yeri ve ceset üzerinde inceleme yapan Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, başından tabancayla vurulan Ömer Yılmaz'ın, 1 gün önce öldürüldüğünü belirledi.

İNTİKAM VE PARA İÇİN ÖLDÜRMÜŞ
Cinayet soruşturmasını yürüten jandarma ekipleri, 1.5 yıl içerisinde 600 kişinin ifade ve bilgisine başvurdu. Jandarma, Ömer Yılmaz'ın katilinin, 1999 ve 2000 yılları arasında aynı firmada Yılmaz ile birlikte içki dağıtımı yapan arkadaşı Ramazan Beyaz olduğunu belirledi. Zanlıyı 2.5 ay boyunca teknik takibe alan jandarma ekipleri, önceki gün Beyaz'ın, Özgürlük Bulvarı Şerife Beyaz Apartmanı'nda oturduğu daireye baskın düzenledi. İkinci katta bulunan dairenin balkonundan atlayarak kaçmak isteyen Ramazan Beyaz, kısa bir kovalamacanın ardından yakalanarak gözaltına alındı. Beyaz, sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Burada cinayeti itiraf eden Ramazan Beyaz, şunları söyledi:

"1999 yılında Ömer Yılmaz aracılığıyla bu şirkete girdim. Rakı şişelerine su kattığım için, 2000 yılında şirketten kovuldum. Bu nedenle şirkete kinlenmiştim. Hem öc almak, hem de para için Ömer Yılmaz'ı öldürmeyi planladım. Birkaç kez kendisini zehirleyerek öldürmeyi düşündüm. Birinde de falezlerden atarak öldürmeyi planladım. Daha sonra Mustafa Yılmaz adlı arkadaşımdan tabanca temin ettim. 8 Temmuz günü Lara'da bulunan bir market önünde Ömer Yılmaz'ın şirkete dönmesini bekledim. Ömer Yılmaz'a kamyonetle geçerken durması için işaret ettim. Beni tanıdığı için durdu ve kamyonete bindim. Havalimanı yolu kanal boyu üzerinde araç hareket halindeyken Ömer'in başına ateş ederek öldürdüm. Daha sonra direksiyona geçip, Altınova Mahallesi'ne gittim. Ardından da Yılmaz'a ait 25 milyar lira, cep telefonu, kredi kartları ve telefon kontör kartlarını alıp, aracı Isparta yolu üzerinde terk ettim."

Zanlının sorgusu sürerken, jandarma cinayetle ilgisi olduğu belirlenen Beyaz'ın amcası Ali Gürüz Maden, amcasının kızı Şerife Maden ve annesi Hamiyet Beyaz'ı da gözaltına aldı. Beyaz'ın cinayette kullanılan silahı temin ettiğini söylediği Mustafa Yılmaz da gözaltına alındı.

Ali Gürüz Maden ifadesinde, para için bir alışveriş merkezi sahibini de öldürmeyi planladıklarını itiraf etti. Maden ayrıca, yine bir alışveriş merkezinde bulunan bir balıkçıyı da parası için öldürmeyi düşündüklerini söyledi.

MEVLÜDÜNE GİTMİŞ
Ramazan Beyaz'ın, öldürdüğü arkadaşı Ömer Yılmaz'ın evinde yapılan mevlüde katıldığı ortaya çıktı. Beyaz'ın ayrıca, Ömer yılmaz'ın eşi Havva Yılmaz'ın çalıştığı beyaz eşya mağazasına 6 kez giderek sohbet ettiği ve cinayet zanlılarının yakalanıp yakalanmadığıyla ilgili konuştuğu da belirlendi. Beyaz jandarmadaki ifadesinde, "Eşiyle konuşurken vicdan azabı çekiyordum" dedi. Hırsızlık ve adam yaralama suçlarından sabıkalı olan Ramazan Beyaz'ın, cinayetin ardından Rusya'ya gittiği, ancak Türkiye'ye giriş yaptığının pasaport bilgilerinde yer almadığı belirlendi.

Sorguları tamamlanan 5 zanlı daha sonra adliyeye sevk edildi. Adliye girişinde Ömer Yılmaz'ın yakınları zanlılara saldırdı. Araya giren jandarma tarafları ayırdı.

Haberin Devamı