Gazete Vatan Logo

Okyanusta tek başına!

Okyanusta tek başına!

Okuyamayan ve erken evlendirilen kız çocuklarının okutulabilmesi adına Darüşşafaka’ya 1 milyon liralık yardım toplanabilmesi için 8 Haziran 2014’te İstanbul’dan yola çıkarak Atlantik Okyanusu’nu tek başına geçmeye çalışan Dilek Ergül’ün yolculuğu teknesinin hasar görmesi nedeniyle yarım kaldı. 11 Ocak günü Atlantik Okyanusu açıklarındaki Cabo Verde’den (Yeşil Burun Adaları) denize açılan Ergül’ün teknesi kullanılamaz hale geldi. 20 saat boyunca 4 metreyi geçen dev dalgalarla tek başına mücadele eden Ergül KP Albatross adlı kuru yük gemisi tarafından kurtarıldı.

20 SAAT SONRA KURTARILDI

Ergül, KP Albatross gemisine acil durum çağrısı yaptı. KP Albatross Kaptanı Vadim Rybalchenko, kuvvetli rüzgar, akıntı ve yüksek dalgalar yüzünden Symina’ya iki saatte zor yanaştı. Dilek Ergül gemi personeli tarafından kurtarılırken yan yatan teknesi Symina yedeklenemediği için okyanusta bırakıldı. Ergül yayınladığı mesajda şöyle dedi: “Hiç korkmadım desem belki inanmayacaksınız ama gerçekten hiç korkmadım. Symina ile kendimi daima güvende hissettim. Benim için okyanus bir semboldü. Tüm varlığımla denedim. Ve zaten geçtim. 12 yaşındaki kızların gelin edildiği bir coğrafyada daha kız çocuklarının okutulması okyanusunu geçemediğimizi hatırlayın. Şimdi benim yanımda olun.”

Haberin Devamı

MORALİ ÇOK BOZUK

Dilek Ergül’ün eşi Ali Ergül, VATAN’a şöyle konuştu,“Uzun süre tekneyle karaya dönebilmek için mücadele etmiş. Ama dümen kırıldığı ya da arızalandığı için başaramamış. En sonunda bir gemiden yardım istemiş. GSağlığı iyi ama morali çok bozuk. Önümüzdeki salı ya da çarşamba günü Hollanda’nın Rotterdam Limanı’na ulaşmış olacak ve Türkiye’ye dönecek.”