Gazete Vatan Logo

Bugün hangi illerde okullar tatil edildi?

Yurdun pek çok ilinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Peki hangi illerdeki okullar tatil oldu? İşte tatil edilen okulların bulunduğu iller...

Bugün hangi illerde okullar tatil edildi?

Kar yağışının etkisini arttırmasıyla birlikte okulların tatil edilmesi haberleri de gelmeye başladı. Hangi illerde okulların tatil edildiği de hem öğrenciler hem de veliler açısından merak konusu oldu. İşte okulların tatil olduğu illerin listesi...

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı birçok ilde olumsuz koşulların yaşanmasına neden oluyor. 20'yi aşkın ilde bugün eğitimde kar engeli yaşanıyor. Özellikle Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgesinin yanı sıra Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olan Kar yağişı ile birlikte Kar tatili haberleri sırayla gelmeye devam ediyor. Peki Okullar hangi illerde tatil edildi? İşte kar nedeniyle okullara bir gün ara verilen illerin listesi...

Elazığ'da eğitime kar engeli

Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Maden, Karakoçan, Keban ve Sivrice ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi
Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle, 8 ilçede eğitime 1 gün ara verildi.
İl Mill Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışının ardından Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Maden, Karakoçan, Keban ve Sivrice ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.
Öte yandan, Kovancılar ve Palu ilçelerinde de kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki bazı uzak okullarda eğitim öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı.
Şırnak'ta eğitime kar engeli
Yoğun kar nedeniyle Şırnak ile Uludere ilçesinde eğitime bir gün ara verildi Şırnak ve Uludere ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kasrik ile Kumçatı beldeleri hariç il merkezi ile bağlı belde, köy ve Uludere ilçesinde temel eğitim ve orta öğretim kurumlarındaki okullarda bugün eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün için idari izinli sayıldığı belirtildi.
Aksaray'da eğitime kar engeli
Aksaray'da, Güzelyurt ve Gülağaç ilçeleri geneli ile Ağaçören ve Ortaköy ilçelerinde taşımalı eğitim uygulanan okullarda bugün eğitim yapılmayacak
Aksaray'da, Güzelyurt ve Gülağaç ilçelerinin geneli ile Ağaçören ve Ortaköy ilçelerinde taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim yapılmayacak.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Güzelyurt ve Gülağaç ilçelerindeki tüm okullarda, Ağaçören ve Ortaköy ilçelerinde de taşımalı eğitim uygulanan okullarda bugün eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

Ordu'nun Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye, Ulubey ve Akkuş, Bolu'nun Gerede ve Mengen ilçesine bağlı Pazarköy köyünde, Kastamonu'nun Şenpazar, İnebolu, Azdavay ve Bozkurt, Karabük'ün Ovacık ve Eflani, Tokat'ın Başçiftlik ilçeleri ile Giresun'un Alucra ve Şebinkarahisar ilçelerindeki okullarda da eğitim verilemeyecek.

Haberin Devamı

Malatya'da eğitime kar engeli

Taşımalı sistemle kent merkezine gelen öğrenciler için eğitim öğretime bir gün ara verildi

Haberin Devamı

Malatya merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim öğretime katılmayacak. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki yoğun kar yağışı dolayısıyla, merkeze taşımalı sistemle gelen öğrenciler için bugün eğitim öğretime ara verildi.

Kent merkezindeki tüm okullarda eğitim öğretim normal olarak devam edecek.

Ardahan'da eğitime kar engeli

Ardahan il merkezi ve ilçelerin tamamında yoğun kar nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi Ardahan'da kar yağışı sebebiyle eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkili olan kar dolayısıyla il merkezi ve ilçelerin tamamında ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.

Açıklamada, eğitim öğretime yarın yeniden başlanacağını belirtildi. Bu arada, eğitime ara verildiğini okula gidince öğrenen bazı öğrenciler, kar topu oynayarak karın tadını çıkardı.

Sivas ve Niğde'de il genelinde, Yozgat'ta il merkezinde, Kayseri'de taşımalı eğitim yapılan yerlerde, Kırşehir ve Nevşehir'de bazı ilçelerde okullar bugün tatil edildi

Haberin Devamı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Sivas ve Niğde'de il genelinde, Yozgat'ta il merkezinde, Kayseri'de taşımalı eğitim yapılan yerlerde, Kırşehir ve Nevşehir'de bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Sivas Ve Niğde'de okullar tatil edildi!

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi ve kar yağışı nedeniyle Altınyayla, Doğanşar, Gemerek, Gürün, Hafik, Kangal, Ulaş, Şarkışla ve Zara ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün eğitim öğretim yapılmayacak. Daha öncede Sivas il merkezi ile Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı ilçelerinde de eğitime ara verildiği açıklanmıştı.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kar yağışı ve fırtına nedeniyle il genelinde bugün eğitim ve öğretime ara verildi.

Yozgat Valiliğinden yapılan açıklamaya göre kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretim bugün yapılmayacak.

Kayseri'de yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim yapılan okullar bugün tatil edildi.

Nevşehir'in Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde tipi ve karayolundaki aşırı buzlanma nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime bugün ara verildi.

Kırşehir'in Akçakent ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitim öğretim yapılmayacak

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bir gün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tatvan ve bağlı köylerdeki okullarda, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiği belirtildi.

Bu arada, kar yağışı Bitlis genelinde hayatı olumsuz etkiliyor. Trafikte zaman zaman aksama yaşanan kentte trafik polisleri, sürücüleri araçlarına zincir takmaları yönünde uyardı.

Samsun'da eğitime kar engeli

Kar yağışı nedeniyle Ayvacık, Asarcık ve Ladik ilçe geneli ile Canik, Alaçam, Atakum, Salıpazarı, Tekkeköy ve Terme'de taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim yapılamayacak

Samsun'da 3 ilçe geneli ile 6 ilçede taşımalı eğitim yapılan okullarda kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte gece başlayan kar nedeniyle Ayvacık, Asarcık ve Ladik ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Canik, Alaçam, Atakum, Salıpazarı, Tekkeköy ve Terme ilçelerinde de taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim öğretim yapılamayacağı kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta eğitime kar engeli

Ekinözü, Elbistan ve Göksun ilçelerinde etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün eğitim ve öğretim yapılmayacak

Kahramanmaraş'ta, olumsuz hava koşulları nedeniyle 3 ilçede eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ekinözü, Elbistan ve Göksun ilçelerinde etkisini artıran kar ve olumsuz hava şartları dolayısıyla eğitime 1 gün ara verildi.

Hava koşullarına göre tatil süresinin uzatılabileceği belirtildi.

Ağrı ve Erzincan'da eğitime kar engeli

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi hariç il merkezi ve diğer tüm ilçelerde, Erzincan'ın da Otlukbeli, Kemah, Çayırlı, Tercan ve Üzümlü ilçelerinde eğitime bugün ara verildi

Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan kar yağışının gece saatlerinde etkisini arttırması nedeniyle Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi hariç il merkezi ve diğer tüm ilçelerinde, Erzincan'ın da Otlukbeli, Kemah, Çayırlı, Tercan ve Üzümlü ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bugün Doğubayazıt ilçesi hariç il merkezi ve diğer tüm ilçelerde anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

Devam eden kar yağışı nedeniyle Erzincan'ın Otlukbeli, Kemah, Çayırlı, Tercan ve Üzümlü ilçelerinde eğitim-öğretim yapılmayacak.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Ordu'da eğitime kar engeli

Ordu'da eğitime kar engeli - Ordu'nun 5 ilçesinde daha eğitime bir gün ara verildi

Ordu'nun Çamaş, Çatalpınar, İkizce, Kabadüz ve Kumru ilçelerinde de kar yağışı dolayısıyla eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kentte dün etkisini gösteren kar nedeniyle Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Korgan, Mesudiye ve Ulubey ilçelerinin ardından, Çamaş, Çatalpınar, İkizce, Kabadüz, Kumru ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Akkuş ilçesinde taşımalı eğitim yapılan okullarda, Altınordu ilçesinde Gerce, Gökömer, Cumhuriyet, Yağızlı mahallelerindeki, Fatsa'da Aslancami, Kösebucağı, Hatipli ve Geyikçeli mahallerindeki, Gülyalı ilçesinde Kestane, Alibey, Mustafalı ve Taşlıçay mahallelerindeki, Ünye'de ise Pelitliyatak, Yenikent ve Erenyurt mahallelerindeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği kaydedildi.

Açıklamada, Perşembe ilçesinde ise eğitim ve öğretimin devam ettiği ifade edildi.

Erzurum'da eğitime kar engeli

Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve ilçelerde okullar bugün tatil edildi

Erzurum'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yaşanan tipi ve kar yağışı nedeniyle anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Iğdır'da eğitime kar engeli

Iğdır'da kent merkezine bağlı köyler ile Kuzluca ilçesinde, kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi

Iğdır'da etkili olan kar yağışı yüzünden bazı okullarda eğitime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte dün başlayıp gece saatlerinde etkisini artıran kar ve tipi yüzünden, bugün il merkezine bağlı Kervansaray, Alibeyköy, Güngörmez, Mezra, Taşlıca, Harmandöven, Pınarbaşı ve Kızılkule köyleri ile Tuzluca ilçe merkezi ile bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Kentin yüksek kesimlerinde kar ve tipinin etkisini sürdürdüğü belirtildi.

Konya'da eğitime kar engeli

Kentin 16 ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle eğitime bir gün ara verildi Konya'nın 16 ilçesinde, kar yağışı ve fırtına nedeniyle bugün eğitim öğretim yapılmayacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Ahırlı, Akören, Altınekin, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Emirgazi, Ereğli, Halkapınar, Hadim, Derbent, Güneysınır, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Yalıhüyük ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların, yoğun kar yağışı ve fırtına dolayısıyla bugün tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan, kar yağışı, kentte yaşamı olumsuz etkiliyor. Konya-Ankara karayolunda tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları ekipleri, tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kastamonu'da eğitime kar engeli

Kar yağışı nedeniyle Ağlı, Şenpazar, Küre ve Bozkurt ilçe geneli ile İnebolu ve Cide ilçelerinde taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim öğretime ara verildi Kastamonu'da 4 ilçe geneli ile taşımalı eğitim yapılan 2 ilçede kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılamayacak.

AA muhabirinin Kastamonu Valiliği yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kentte etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Ağlı, Şenpazar, Küre ve Bozkurt ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi.

İnebolu ve Cide ilçelerinde de taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim yapılamayacak.

Yozgatta taşımalı eğitime kar engeli

YOZGAT'ta, kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim sistemindeki okullarda eğitime bir gün ara verildi. Bir çok öğrenci tatil kararını okullarında öğrendi.

Yozgat'ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde tipiye dönüştü. Tipi şeklinde devam eden kar yağışı nedeniyle Yozgat Valiliği dün saat 23.00 sıralarında taşımalı eğitim sistemine dahil okulların tatil olduğunu duyurdu. İl ve ilçe merkezlerinde ise okullarda eğitimin devam edeceği bildirildi. Şehir merkezinde öğrenciler hava aydınlanmadan okullarının yolunu tuttu. Ancak taşımalı sistemle zor şartlarda okullarına ulaşan öğrenciler, derse başlamadan ilk, orta ve lise dengi okulların tatil olduğu haberini aldılar.

Sabah öğrencileri okullara taşıyan servis şoförleri ve veliler ise tatil kararının zamanında alınmamasına tepki gösterdi. Okullarına ulaşan öğrenciler tekrar evlerine dönmek için servislerini ve velilerinin gelmesini bekledi.