CHP’nin Şişli hali

Son yerel seçimde CHP, Ankara için MHP’li adayla MHP ile ittifak yaptı. İstanbul’da da Mustafa Sarıgül ile ittifak yaptı. Sarıgül, Şişli’deki uzun belediye başkanlığında kendine bağlı bir örgütlenme yaptığı için, onun CHP adayı olması da bir seçim ittifaktır.

İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarını alamayan CHP, elde var saydığı şehirlerden Antalya’yı da kaybederek yerel seçimin birinci mağlubu olmuştu.

İstanbul’da Sarıgül CHP adayı olurken, parti onun birçok talebini de yerine getirmişti. Şişli’de Hayri İnönü başkan olurken, Sarıgül’ün oğlu başkan yardımcısı ve vekili olacak, Beşiktaş’a avukatı aday olacak, başka bazı ilçeler için de onayı alınacaktı.

CHP Sarıgül’ün isteklerini yerine getirirken, büyükşehir başkanı olacağına fazlasıyla inanmış olmalı ki, garantili ilçelerde isteklerini yerine getirmekte beis görmedi.

Sarıgül’ün Şişli ve Beşiktaş’ı özellikle akçeli konularda sıkı kontrol altında tuttuğuna ilişkin bilgiler yayılırken çömlek Şişli’de patladı. Hayri İnönü uğradığı baskılardan bıktı, işin içine tehdide varan tavırların girmesi de olayın rengini iyice değiştirdi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Hayri İnönü ile Emir Sarıgül‘ü makamında tokalaştırdı ve böylece barış sağladığına inandı. Bu sahnenin kendisinin bile bir yönetim aczi olduğunu CHP’liler bile gördü.

Sosyal demokrat belediyecilik, yerel yönetimlerde çağdaşlaşma falan derken elde kalan Şişli Belediyesi’ndeki çöküştür. Sonuçta bunun sorumlusu da İstanbul seçimi kararlarını veren genel başkandır.

Gözler Beşiktaş’ta

Ankara’yı MHP ile, İstanbul’u Mustafa Sarıgül ile birlikte yönetme kararını veren Kılıçdaroğlu’nun önüne bir de Beşiktaş meselesinin çıkmasının eli kulağındadır. CHP’lilerin bir kısmı bu konuda yakın takiptedir.

CHP’nin yerel seçim yenilgisi 30 Mart’ta tamamlanmamış, kazandığı büyük ilçelerin de birer yenilgi konusu olarak ortaya çıkmaları CHP’nin genel durumunun önemli göstergeleri haline gelmiştir.

Şşli’yi yönetemeyen CHP’nin bütün ülkeyi yönetmeye talip olmasını, en başta düşünmesi gerekenler de tabii ki sadece Şişli’de değil, her tarafta CHP oy vermiş vatandaşlardır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR