Gazete Vatan Logo

OHAL ‘uzak olmayan bir gelecekte’ bitecek

“OHAL olmamış olsaydı bu kadar rahat ve huzurlu bu adımlar atılamazdı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘uzak olmayan bir gelecekte’ Olağanüstü Hal’in kaldırılacağını ifade etti

OHAL ‘uzak olmayan bir gelecekte’ bitecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz kapsamında TOBB’da yabancı sermayeli yatırımcılarla yapılan toplantıya katıldı. Erdoğan, FETÖ’yle mücadeledeki hassasiyetin nedenlerinden birinin de ekonominin geleceğini güvence altına olmak olduğunu söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Adalet Yürüyüşü’ne değinen Erdoğan, şunları söyledi: “İşte buyurun. 25 gün yürüdüler. Hükümetimizin güvencesinde yürüdüler. Herhangi bir şey oldu mu? Hala bu hükümete kalkıp da siz, ‘Ülkede güvenlik yok’ diyemezsiniz. İnsan utanır. Şu anda OHAL’le uğraşıp, duruyorlar. Kusura bakmasınlar, bu OHAL olmamış olsaydı bu kadar rahat ve huzurlu olarak bu adımlar atılamazdı. OHAL’i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın, diye yapıyoruz.”

‘Adaletle ilgisi yok’

“Bir yanda Türkiye Cumhuriyeti diğer yanda ise ruhunu ve bedenini bir şarlatana adamış bir terörist örgüt var. Seçim, bu ikisi arasında yapılacaktır. Meselenin insan haklarıyla, hukukla, adaletle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Terör örgütleriyle mücadele dünyanın her yerinde nasıl yapılıyorsa bizde de aynı şekilde yapılıyor. Tüm bunlar ortadayken, ‘OHAL’i kaldır, bunlar yine bildiklerini okusunlar’; yok böyle bir şey.”

Haberin Devamı

‘Doğrudan bana başvurun’

“Ne kendi vatandaşlarımızdan ne de uluslararası yatırımcılardan herhangi birinin olağanüstü hal uygulamaları sebebiyle mağduriyet yaşaması söz konusu değildir. Böyle bir sorun yaşayan varsa lütfen, ilgili arkadaşlarımıza hatta doğrudan şahsıma başvursun. Ben takipçisi olacağım. OHAL’i bahane ederek, Türkiye’nin ilerlemesinin önüne takoz koyan kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Terörle mücadelemizdeki ihtiyaç ortadan kalktığında, bu uygulamayı elbette sona erdireceğiz. FETÖ davaları yavaş yavaş şekillenmeye başladı. PKK ile mücadelede de önemli bir mesafe aldık. Dolayısıyla her ne kadar çok sınırlı bir alanda uyguluyor olsak da OHAL’in çok da uzak olmayan bir gelecekte kalkması mümkündür.”

‘Tanklar sana yolları açtı’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz akşamı Atatürk Havalimanı’ndan Bakırköy Belediye Başkanı’nın evine geçerek gelişmeleri televizyondan izlediğine dair fotoğrafı işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Havalimanından kaçıp, giden bir muhalefetin başı var. ‘Kontrollü darbe’ diyor. Doğru, doğru; havalimanından kaçacaksın Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinden ‘kontrollü darbe’yi izleyeceksin. Öbür taraftan kalkıp, ‘Darbe olduğu zaman tankların önüne ilk defa ben çıkarım’ diyeceksin. Orada 2 tank vardı. Seni uğurladılar? Nasıl tankların önüne çıkmak bu? Tam aksine oradan kaçıp, gittin ve tanklar da dostlarının geldiğini görünce sana yolları açtılar. Yürekli vatandaşlarım kaçıp gitmedi. Onlar tankların önüne yattı. Hükümet, polis teşkilatı seni koruma altına alacak, sen de 25 gün yollarda yürüyecek ve ondan sonra da karavanlarda akşamları gayet güzel şekilde geçireceksin. Bak, ‘Adalet Yürüyüşü’ yaptık. Bunun adı ‘Adalet Yürüyüşü’ olmaz. Bunun adı ‘sözde adalet’ olur.”

Haberin Devamı

‘AB almayız derse bizi rahatlatır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BBC’nin “HARDtalk” programına verdiği özel mülakatın yayınlanan kısa bölümünde Türkiye ve AB ilişkileri hakkında AB, bu noktada bize karşı çok açık, net olur da mesela biz Türkiye’yi AB’ye alamayız derse, bu bizi rahatlatır. Biz de B planımızı, C planımızı uygulamaya koyarız. AB olmazsa olmaz bir yer değil. Türkiye ayakları üzerinde duran bir ülke”dedi.

Haberin Devamı

‘Türkiye güvenli bir limandır’

“Bir defa basında sınırsız bir özgürlük söz konusu olamaz. Aynı şeyi Batı da yapmaktadır. Bizim bakanlarımıza dahi orada konuşma imkanı vermeyecek kadar Batı, engelleyicidir. İşte Hamburg G20’de salon toplantısı yapalım, dedik. İzin vermediler. Siz gelin burada, istediğiniz yerde biz size izin verelim. Düşüncelerine güvenmedikleri için düşünce özgürlüğünden korkuyorlar. Biz rahatız. Hamburg yanıyordu ve 10 binlerce güvenlik görevlisi her tarafta görevdeydi. Ama bizim G20’mizde en ufak bir gürültü patırtı olmadı. Tüm görüştüğüm dostlar da ‘Antalya bambaşkaydı’ diyor. Türkiye, güvenli bir limandır. Türkiye, anlatıldığı gibi ‘basın özgürlüğü yok, fikir-düşünce özgürlüğü yok’ bunların hiçbirinin olduğu bir ülke değil.”

Haberin Devamı