Gazete Vatan Logo

Öğretmenlerin maaş isyanı

ZONGULDAK’ta, Eğitim- İş Sendikası üyesi yaklaşık 70 kamu çalışanı, ’Eşit işe eşit ücret’ sloganı ile yapılan maaş düzenlemesinde yeterli payı alamadıkları gerekçesiyle maaş bordrolarını yakarak eylem yaptı.

Madenci Anıtı önünde toplanan göstericiler, aynı zamanda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine kısıtlama getirilmesini de protesto etti. Vefat eden KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın fotoğrafını taşıyan göstericiler, ’Ek ödemelerde öğretmenlere sahip çıkmayan Bakan Dinçer istifa’, ’19 Mayıs iptal edilemez’ pankartları açtı.

Eğitim-İş Zonguldak Temsilcisi Metin Kahveci, kamu çalışanlarının Cumhuriyet tarihinde ilk kez yeni yıla zam almadan girdiğini söyledi. Kahveci, "10 yıldır yaptığı uygulamalarla, kamu çalışanlarını açlık sınırına yakın bir ücretle yaşamaya mahkum eden AKP iktidarı, 2012 bütçesinde ilk 6 ay için belirlenen yüzde 3 sadaka zammını bile çok görmüştür" dedi. Kahveci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının kısıtlanmasını da eleştirdi.
Basın açıklamasının okunmasının ardından göstericiler yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yaktı. Grup, daha sonra dağıldı.

Haberin Devamı