Gazete Vatan Logo

Öğretmenleri gelmeyince 24 öğrenci ortada kaldı

Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne bağlı Engelli Köyü'nün 24 öğrencisi, yarıyıl tatiline az bir süre kala henüz dersbaşı yapamadı

Eğitim yılı başında okula atanan öğretmen Fatma Su'nun "Bu okulda eğitim verilmez" diyerek yaptığı girişimler sonrası 22 yıldır eğitim veren okul yeni öğretim yılı başlamadan kapandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşen köylüler, okulun açılması yönünde sonuç alamadı.

Erbaa'ya 45 kilometre uzaklıktaki Engelli Köyü'nde çocuklar, bu yıl eğitime başlayamadı. 4 ay önce tek sınıflı ahşap okula atanan öğretmen Fatma Su, ulaşım zorluğu ve okulun eski olmasından dolayı "Bu okulda eğitim verilmez" diyerek yaptığı girişimler sonrası 22 yıldır eğitim veren okul yeni öğretim yılı başlamadan kapandı. Köyde bulunan 24 öğrencinin eğitimi için başka çare de bulunamadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli görüşen köylüler, okulun açılması yönünde bir sonuca ulaşamadı. 3 kız çocuğu olan velilerden Muhittin Gündüz, "Bizler ilkokulu bitirdik, fakat bizim çocuklarımız okuyamıyor. Öğretmen okulu beğenmedi, `Benim Başbakanlık'ta tanıdığım var. Bu okulda eğitim veremem' dedi ve okulu kapattırdı. Fakat çocuklarımız ortada kaldı" dedi.

Köy azası Nezahattin Demirkıran ise çocukların eğitiminin devam etmesi için verilen uğraşların boşa çıktığını belirterek, "Biz kendi imkanlarımızla geçen yıl okulun yanına yeni bir okul binası yapmak için inşaat başlattık. Buranın eksikleri var. Bunun tamamlanmasını istedik fakat sonuç alamadık. Bir vatandaşımız, evinin okul olarak kullanılmasını istedi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü buna da karşı çıktı. Taşımalı eğitim de olmadı. Bir kaç gün önce Erbaa'da bir yatılı okula çocukların kayıt yapılması istendi. Aileler ilkokul öğrencilerinin yatılı olarak eğitim göremeyeceğini belirterek kayıt yaptırmadı" dedi.

Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Eğitim sezonu başında müfettişlerin incelemesi sonucunda okulda eğitim yapılmayacağı belirtildi. Biz Engelli Köyü vatandaşlarına, çocukların yatılı okula kayıt yaptırmalarını istedik. Burada, çocuklara her türlü imkan sağlanmaktadır. Bunu anlattık fakat aileler kayıt yaptırmadı. Bayan öğretmenin atanmasından önce de okulda inceleme devam ediyordu. Bayan öğretmenin bize müracatı oldu. Kalacak yer olmaması ve okula evlerin uzak olması bir bayanın öğretmenlik yapmasını zorlaştırıyor. Ayrıca yeni okul binasının inşaası için yardımımız olacak. Önümüzdeki eğitim sezonunda okul inşaatı tamamlanacak" dedi.

Haberin Devamı