Gazete Vatan Logo

Öğrencilere değer katıyor

Uluslararası düzeyde eğitimle analitik düşünebilen, geniş vizyonlu öğrenciler yetiştiren üniversite:

MODERN tesislerinde öğrencilerine dünya standartlarında eğitim veren Koç Üniversitesi, 22 lisans,18 yüksek lisans ve 12 doktora programıyla bilimin gelişmesine büyük oranda katkıda bulunuyor


KOÇ Üniversitesi verdiği uluslararası düzeyde eğitimle analitik düşünebilen, geniş vizyonlu, iş hayatı ve akademik kariyer için gerekli donanıma sahip bireyler yetiştirir


Koç Üniversitesi, kâr amacı gütmeyen bir vakıf üniversitesi olarak kuruldu. 1993’te İstinye’de bulunan geçici kampüsünde eğitime başlayan Koç Üniversitesi, 2000 yılında Rumeli Feneri’ndeki yeni ve daimi kampüsüne taşındı. Koç Üniversitesi, açılışından bu yana geçen 17 yıl içerisinde Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden biri konumuna geldi. Bugün İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk ve Tıp Fakülteleri ve Hemşirelik Yüksekokulu ile eğitime hizmet etmekte olan Koç Üniversitesi; 22 lisans, 18 yüksek lisans ve 12 doktora programıyla Türkiye’de ve dünyada bilimin gelişmesine katkıda bulunuyor.


Dünya standartlarında eğitim

Koç Üniversitesi, güçlü akademik yapısı, araştırma olanakları, uluslararası başarıları, renkli sosyal ortamı ve mezuniyet sonrası geniş iş imkanlarıyla fark yaratıyor. Niteliğe verdiği önemle öne çıkan Koç Üniversitesi, bir araştırma üniversitesi olarak Türkiye’den ve dünyadan pek çok saygın ve tanınmış bilim insanını akademik kadrosunda bulundurarak dünya üniversiteleri arasında bilinirliğini giderek artırmakta. Koç Üniversitesi’nde tam zamanlı öğretim üyelerinin yüzde 95’i doktora derecelerini ABD’nin ve Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinden almış ve birçoğu Koç Üniversitesi’ne gelmeden önce önemli ABD, Avrupa ve Türk üniversitelerinde öğretim üyeliği yapmış akademisyenlerden oluşuyor. Koç Üniversitesi’nden on bir öğretim üyesi Türkiye Bilimler Akademisi’nde (TÜBA) asli üye, üç öğretim üyesi ise asosiye üye olarak onurlandırılırken pek çok öğretim üyesi çeşitli uluslararası ödüllerin yanı sıra TÜBİTAK ve TÜBA ödüllerinin sahibi. Modern tesislerinde öğrencilerine dünya standartlarında bir eğitim sunan Koç Üniversitesi, geniş laboratuvar, bilgi işlem ve araştırma imkanları sayesinde eğitimi her zaman en üst seviyede tutuyor. Yeni bilişim teknolojileri ve öğretim araçları, derslere entegre edilerek kullanılıyor.


Güçlü bir akademik yapıya sahip

Geniş yelpazeli Çekirdek Programı tamamlayan öğrenciler seçmeli derslerle kendi eğitimlerini kendileri şekillendirme olanağına sahip oluyorlar. Koç Üniversitesi, öğrencileri ve öğretim üyeleri arasındaki etkileşime büyük önem vermekte. Bu nedenle öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının belirli bir seviyede tutulmasına titizlikle yaklaşılıyor ve küçük sınıflarda katılımcı ve aktif öğretime ağırlık veriliyor. Öğretim üyeleri öğrencilerin akademik gelişimini yakından takip ederek bire bir yönlendirmelerde bulunuyorlar. Koç Üniversitesi, güçlü akademik yapısına ek olarak öğrencilerine renkli ve hareketli bir sosyal ortam sunuyor. Çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 50’nin üstünde öğrenci kulübünün yanı sıra spor takımları ve gönüllü organizasyonlar dinamik bir kampüs hayatı sağlıyor. Öğrenciler, Koç Üniversitesi’nde aldıkları kaliteli eğitimle birlikte profesyonel ve akademik kariyerlerinde de fark yaratıyorlar.



***



Koç Üniversitesi’nde her 3 öğrenciden 2’si burslu


KOÇ Üniversitesi’nde öğrencilerin yüzde 60’ı burs imkanlarından faydalanıyor. Bu oran yüzde 40 tam bursla eş değer. Üniversite giriş sınavı başarısına göre verilen başarı burslarının yanı sıra, destek burslarından faydalanma imkanı da mevcut. Üniversite giriş sınav sonucuna göre Koç Üniversitesi’ne burslu olarak yerleştirilen öğrenciler için tam burs, 1/2 destek bursu ve 1/4 kısmi burs imkanı sunuluyor.


Yatay geçiş yapanlar...

Burslar karşılıksız ve normal öğrenim süresince devam ediyor. Bu süre Yabancı Dil Hazırlık Programı okuyacak öğrenciler için Hazırlık Programı süresi artı dört yıl, Hazırlık Programı’nda okumadan birinci sınıfa başlayan öğrenciler için ise dört yıl olarak belirleniyor. Çift Anadal yapan öğrenciler için burs süresi Hazırlık Programı artı beş yıl oluyor. Derslere devamlılık gösteren öğrenciler akademik başarısızlıktan dolayı burs kaybı yaşamıyorlar. Üniversite’nin başka bir programına yatay geçiş yaptıklarında burs hakları devam ediyor.



***



Tıp Fakültesi ilk öğrencilerini kabul ediyor


KOÇ Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye’de tıp eğitimine yeni ve farklı bir görüş getirmek amacıyla kuruldu ve bu yıl ilk öğrencileriyle eğitim hayatına başlıyor. Tıp Fakültesi, seçilmiş öğretim kadrosuyla araştırmayı, bilgi üretmeyi ve toplum sağlığına hizmet vermeyi ön plana alan ve tıp alanında yarının liderlerini yetiştirmeyi amaçlayan evrensel standartlarda bir eğitim ve sağlık kuruluşu olmayı hedefliyor. Tıp eğitiminin ilk üç yılı Rumeli Feneri Kampüsü’nde gerçekleştirilecek, takip eden yıllara yayılan klinik ağırlıklı eğitim, inşaatı yakında tamamlanacak olan Koç Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verilecek. Buna ek olarak, öğrencilere üniversitenin çeşitli laboratuvar ve kliniklerinde araştırmalara katılma olanağı sağlanacak ve teşvik edilecek.


Hazırlık hariç eğitim 6 yıl

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi hazırlık sınıfı hariç 6 yıllık tıp eğitimi verecek. Birinci yıl içinde üniversite çekirdek eğitim programına ek olarak tıpla ilgili kurs ve seminerlere yer verilecek, ikinci ve üçüncü yıllardan itibaren entegre bir programla temel tıp dersleri ve giderek artan oranda klinik tıbba hazırlık ve temel-klinik köprü konuları sunulacak. Dördüncü ve beşinci yıllarda öğrenciler uygulamalı staj eğitimiyle hastalıkların tanı ve tedavisi üzerinde çalışacaklar. Altıncı yılda ise hastanede mezuniyet-öncesi intern olarak, gözetim altındaki hastaların bakımında görev ve sorumluluk alacak ve eğitimlerini tamamlayacaklar.


Tüm tıp öğrencileri burslu

Tıp Fakültesi’nin eğitim dili İngilizce’dir. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin önemli bir özelliği bilimsel eğitim ve araştırmaya verdiği önem. Koç Üniversitesi’nin temel felsefesi uyarınca temel bilimler, mühendislik bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında tıp ile kesişen çalışmalara özellikle önem verilecektir. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2010-2011 yılı öğrenci kontenjanı 40 kişi. Bu öğrencilerden 20’si tam burslu, 20’si yarı burslu olarak eğitim görecek. Burssuz öğrenci alınmayacak.


***



Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü açıldı


MEDYA ve Görsel Sanatlar Bölümü; medya kuramı, medya üretimi ve medya yönetimi eğitimi arasında kurduğu denge sayesinde Türkiye’de farklılık yaratacak bir program sunuyor. Bölümün amacı esnek eğitim programıyla değişen iletişim ortamının ihtiyaç duyduğu yaratıcı, yöneticilik becerisine sahip, değişen teknolojilere hakim ve değişimi yönlendirebilecek medya profesyonellerini yetiştirmek. Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü öğrencileri, üç alanda dengeli bir uzmanlık edinme imkanına sahip olacak: 1- Görsel ve işitsel içerik üretimi (film, animasyon, fotoğrafçılık, görsel tasarım, web programlama ve tasarımı),

2- Medya ve kültür sektörü yönetimi ve 3- Medya ve toplum hakkında kuramsal çalışmalar ve araştırma. Bölümün zorunlu dersleri tüm öğrencilerin kuram, üretim ve yönetim alanlarında güçlü bir altyapı oluşturmasını sağlayacak. Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü 2010-2011 yılı öğrenci kontenjanı 25 kişi. Bu öğrencilerden 5’i tam burslu, 5’i yarı burslu ve 15’i de burssuz eğitim görecek.



***



Çekirdek Program


YARATICI ve katılımcı eğitim ilkesinden yola çıkan Koç Üniversitesi’nde eğitim programları günümüzün ihtiyaçlarına ve çağın gelişmelerine paralel olarak sürekli yenileniyor. Bu nedenle, akademik programların altyapısını oluşturan “Çekirdek Program” Koç Üniversitesi’ndeki eğitimin başarısında önemli bir rol oynuyor. Koç Üniversitesi’nin sunduğu bu program sayesinde öğrenciler dünya kültürlerini tanıyor, eleştirel ve analitik düşünme yetkinliği kazanıyor, formasyon dersleriyle İngilizce’ye hakim olarak eğitimlerinin boyutuna genişlik katıyorlar. Çekirdek Program ve seçmeli derslerle öğrencilerin hem belirli bir bilgi birikimine sahip olmaları hem de belli bir konuda uzmanlaşmaları amaçlanıyor. Geniş bir yelpazede sunulan seçmeli derslerle öğrenciler kendi ilgi alanları doğrultusunda ders programlarını şekillendirebiliyorlar.



***



Sayılarla Koç Üniversitesi


4.400 öğrenci; 400 öğretim üyesi; 6320 mezun (4670 lisans, 1650 yüksek lisans); 22 lisans programı, 18 yüksek lisans programı, 12 doktora programı; öğrencilerin yüzde 60’ı burslu; 6 fakülte ve 1 yüksek okul; 2.233 kişilik yurt kapasitesi; Öğrenci değişim programlarında 120’den fazla anlaşmalı üniversite; 93 laboratuvar




***



REKTÖR PROF. DR UMRAN İNAN’DAN TAVSİYELER...

Severek ve hevesle yapılan işler, yapılmaya değerdir



ABD’NİN sayılı kuruluşlarından Stanford Üniversitesi’nde yürüttüğü 36 yıllık Uzay Fiziği araştırmalarından sonra 1 Eylül 2009’da Koç Üniversitesi’nde rektör olarak göreve başlayan Prof. Dr. Umran İnan edindiği tecrübeleri ve birçok yenilikçi programı Koç Üniversitesi’nde uygulamaya geçirmek için büyük bir heves ve heyecan duyduğunu ifade ediyor.


Geniş tabanlı eğitim

Koç Üniversitesi’ndeki geniş tabanlı eğitim yaklaşımının öğrencilerin kendilerini mutlu edecek meslekleri seçmelerinde büyük rol oynadığını ifade eden Prof. Dr. İnan öğrencilere şu tavsiyelerde bulunuyor: “Aday öğrencilere öncelikle kendilerini çok iyi dinlemelerini ve hayatta neler yapmayı, neler başarmayı istediklerini dikkatlice değerlendirmelerini tavsiye ederim. Unutmamalı ki ancak severek ve hevesle yapılan işler yapılmaya değerdir. Geniş tabanlı eğitim veren Koç Üniversitesi gibi kurumlarda alan farkı gözetmeksizin tüm öğrencilerin geniş bir bilgi yelpazesinde öğrenmeyi öğrenmeleri hedeflenir.


Uzmanlık birikimi

Böylelikle, öğrenciler kendilerini her zaman yenileyebilecekler ve bir bölüme odaklanmış olmalarına rağmen gerektiğinde diğer bölümlerde de rahatlıkla uzmanlaşacak bir birikime sahip olacaklardır.”



***



Öğrenci değişim programları


KOÇ Üniversitesi Öğrenci Değişim Programları öğrencilere bir dönem için yurt dışında anlaşmalı üniversitelerde eğitim görme fırsatı sunuyor. Program, öğrencilerin kişisel gelişim gösterip kendilerini daha iyi tanımalarına, sorumlu ve uluslararası bireyler olmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Koç Üniversitesi’nin toplam 125 üniversiteyle öğrenci değişim anlaşması bulunuyor ve önümüzdeki yıl bu sayının 150’ye ulaşması bekleniyor. 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Koç Üniversitesi’nde değişim programlarından faydalanmış olan öğrencilerin sayısı 98. Otuz beş değişik ülkede bulunan anlaşmalı üniversitelerden Koç Üniversitesi’nde eğitim görmeye ise toplam 398 öğrencinin geldiği belirtiliyor.



***



Lisans programları


İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Ekonomi

İşletme

Uluslararası İlişkiler

İNSANİ BİLİMLER ve EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Arkeoloji ve Sanat Tarihi

Felsefe

İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat

Medya ve Görsel Sanatlar

Psikoloji

Sosyoloji

Tarih

HUKUK FAKÜLTESİ

Hukuk

FEN FAKÜLTESİ

Fizik

Kimya

Matematik

Moleküler Biyoloji ve Genetik

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bilgisayar Mühendisliği

Elektrik Elektronik Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Kimya-Biyoloji Mühendisliği

Makine Mühendisliği

TIP FAKÜLTESİ

Tıp

HEMŞİRELİK YÜKSEK OKULU

Hemşirelik




***



TANITIM GÜNLERİ

KOÇ Üniversitesi'ni daha yakından tanımak, kampüsü gezmek, öğrenci ve öğretim üyeleriyle tanışmak için

15 Temmuz–6 Ağustos tarihleri arasında her gün Rumeli Feneri Kampüsü'nü ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için

http://www.ku.edu.tr/adaylar/ veya Tel. 0 212 338 1000

Haberin Devamı