Gazete Vatan Logo

Öğrencilere ‘5 yıldız’

Kurulacak otel konforunda yaşam alanlarında öğrenci ve akademisyenlere hizmet verecek

BLG Capital, Ortaköy ve Büyükçekmece’de kuracağı otel konforunda yaşam alanlarında öğrenci ve akademisyenlere hizmet verecek. Serdar Bilgili’nin Başkanı olduğu BLG Capital, Rebuplika Academic Aparts adıyla 1.300 yatak kapasiteli 2 projeyi bu yıla yetiştirecek. Jimnastik salonundan Play Station odalarına kadar her hizmeti verecek olan Rebuplika Academic Aparts’larda 10’ar aylık kontratlar yapılacak. Ortaköy’de aylık kira 599-1.199 euro, Büyükçekmece’de 399-899 euro arasında değişecek.

BLG Capital, Ortaköy ve Büyükçekmece’de 65 milyon euroluk yatırımla kuracağı otel konforunda yaşam alanlarında öğrenci ve akademisyenlere hizmet verecek. Serdar Bilgili’nin Yönetim Kurulu Başkanı olduğu BLG Capital, Rebuplika Academic Aparts adıyla ilk etapta 1.300 yatak kapasiteli iki bu yılki eğitim-öğretim sezonuna yetiştirecek. Jimnastik salonundan çamaşırhaneye Play Station odalarından restorana kadar her hizmeti verecek olan Rebuplika Academic Aparts’larda konaklamak için 10’ar aylık kontratlar yapılacak. Ortaköy’de aylık kira 599-1.199 euro, Büyükçekmece’de 399-899 euro arasında değişecek.

Bir ilke imza atacağız

Rebuplika Academic Aparts’ın yatak kapasitesini 3-4 yılda 5 binlere çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Serdar Bilgili, Bilgili Holding Satış ve Pazarlama Direktörü Onur Özgen ve Republika Academic Aparts Genel Müdürü Ayşegül Özgen ile birlikte yeni projesini anlattı. Bilgili, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerle Anadolu’ya aynı konsepti taşıyacaklarını söyledi. Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını kaydeden Bilgili, “Türkiye’de özel üniversitelerin sayısının artmasıyla beraber İstanbul’daki öğrenci kapasitesi de 120 binlerden 330 binlere geldi. Biz de İstanbul’da ilk kez organize olarak 1.300 yatak kapasiteli akademik apartlar kuruyoruz. Öğrencilerin yüzde 40’a yakını İstanbul dışından geliyor. Öğrenciler ya ev tutuyorlar ya da akraba yanında kalıyorlar. Hiçbir aktivite imkanları olmuyor. Biz onlara hem eğlenecekleri hem spor yapacakları hem de sosyalleşebilecekleri kaliteli yaşam ortamı sunacağız. Amacımız 3-4 yıl içinde 4-5 bin yatak kapasitesine ulaşmak” dedi.

2 yıl araştırma yapıldı

Autoban’ın dizayn ettiği projede odaların 20-30 metrekareden oluşacağını, ortak yaşam alanları olacağını anlatan Bilgili, yurtların W’sunu (5 yıldızlı otel zinciri) yapacaklarını vurguladı. Akademik apartların otel mantığıyla çalışacağını ifade eden Bilgili, yaz döneminde de yaz öğrencilerine hizmet vereceklerini belirtti. Bilgili, şöyle konuştu: “Projeyle ilgili ciddi hazırlık yaptık. 2 yıl dünyadaki tüm örnekleri inceledik. 5 bin öğrenciyle anket yaptık. İngiltere’de Unite adlı 30 bin yatak kapasitesi, 2.5 milyar poundluk pazarı olan şirketten danışmanlık aldık. Onların ekibinden iki kişi bizimle çalışıyor. Bu benim çok heyecan duyduğum bir proje. Uzun vadeli ve sağlam bir gayrimenkul yatırımı.” Bilgili, akademik apart’larda kalmak için akademisyen ve öğrenci olmanın yettiğini, internetten rezervasyon yapılabildiğini de anlattı. Serdar Bilgili, aynı konsepti yaşlılar için de düşündüklerini ifade etti.

Play Station odası da var, havaalanına transfer de

REBUPLIKA Academic Aparts, uluslararası kurumsal yatırımcıların Türkiye’ye gayrimenkul yatırımı yapmasını ve bu fonların yönetilmesini sağlamak amacı ile kurulan gayrimenkul girişim sermaye fonu BLG Capital’in ilk yatırımı. Ortaköy ve Büyükçekmece’de yer alacak olan Republika Academic Aparts; elektrik, su, ısınma, soğutma, mobilya, yüksek hızda internet, bakım, onarım ve temizlik gibi gizli masrafların konuklara yansıtılmadığı, deprem ve yapı güvenliğinin gözetildiği şekilde projelendirilmiş.

Çalışma ve sosyal yaşam alanında birçok hizmet kolaylığı sağlayan Republika Academic Aparts yemekhane, kafeler, fitness center, çamaşırhane, kuaför, market, revir, play station odası, oda temizleme hizmetleri, depo ve otopark imkanı gibi yaşamın her anı gözetilerek kurgulanmış. Republika Academic Aparts Ortaköy 645 kişilik kapasitesiyle, tek kişilik, çift kişilik ve bireysel kullanımlı, 3 kişilik ortak ve bireysel kullanımlı toplam 268 odaya sahip. Terası, yürüyüş parkuru, lounge alanı, spor salonu, yüzme havuzu, çalışma odası, oyun salonu, çamaşırhane, kuaför, market, otopark, çok amaçlı konferans odası, engelli odaları, revir, yüksek hızda internet var. Güvenlik ve kamera sistemi, havaalanı transferi servis ve hizmetlerini sunuyor. Republika Academic Aparts Büyükçekmece ise 657 kişilik kapasitesiyle penthouse odalar, çift kişilik ortak kullanımlı, 3 kişilik ve bireysel kullanımlı, 4 kişilik ve bireysel kullanımlı odalarıyla toplamda 237 odaya sahip. Spor salonu, yüzme havuzu, çalışma odası, oyun salonu, çamaşırhane, kuaför, market, otopark, konferans odası, engelli odaları, revir, yüksek hızda internet, güvenlik ve kamera sistemi, havaalanı transferi servis ve hizmetlerine sahip...

Haberin Devamı