Gazete Vatan Logo

Öğrencilerden şok suçlama

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı

ERZİNCAN Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Hasan Kalkan hakkında öğrencilerinin `para topluyor', `tacizde' bulunuyor iddiaları üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın 24 Temmuz 2008 tarihli onaylarıyla Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdür Vekilliğine atanan İkinci Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Kalkan'ın görevli personel ve öğrencilerden borç para alıp vermemesi, bazı erkek öğrencilere de tacizde bulunması iddialarını soruşturmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulundan iki Başmüfettiş 19 Haziran'da Erzincan'a geldi. Evli ve iki çocuk babası Hasan Kalkan'la ilgili iddiaları araştıran Başmüfettişler, bir ve ikinci sınıflardaki toplam 300 öğrenci ile 90 personelin ifadesine başvurdular. Daha önce görev yaptığı yerlerde de benzer iddialarla suçlandığı öne sürülen Müdür Hasan Kalkan'ın öğrenci ve görevlilerden yaklaşık 40 bin lira topladığı iddia ediliyor.

İdari soruşturma sürerken PMYO birinci sınıf öğrencisi B.T. ile ikincı sınıf öğrencileri M.E., M.T., E.A.,cinsel taciz iddialarıyla ilgili olarak dün saat 16.30'da Cumhuriyet Savcılığında ifade verdiler. Garaj kapısından Adliyeye gelen öğrenciler, burada yaklaşık 6 saat kadar kaldılar.
Başlatılan soruşturmanın ardından 10 gün rapor aldığı ve emeklilik dilekçesini Emniyet Genel Müdürlüğüne verdiği bildirilen PMYO Müdürü Hasan Kalkan bugün saat 10.00 sıralarında Adliye binasına geldi ve cumhuriyet savcısına ifade verdi. Cumhuriyet savcısının, ayrıca Hasan Kalkan'ın sekreterini de ifadeye çağırdığı bildirildi.

Erzincan PMYO Müdürü hakkındaki iddialar üzerine Vali Abdulkadir Demir, iki başmüfettişin soruşturma yaptığını belirterek, "Olayın adliyeyi ilgilendiren kısmı adli merciler tarafından ele alınmıştır. Müdür Hasan Kalkan 10 gün rapor almıştır ve ayrıca emeklilik dilekçesini vermiştir. Konu ile ilgili soruşturma devam ediyor" dedi.

Hasan Kalkan'ın özgeçmişi

1964 yılında Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde doğdu. İlk ve orta eğitimi Ağlasun'da lise öğrenimini de Isparta'da tamamladı. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesini, 1988 yılında ise Polis Akademisini bitirdi. TODAİE Kamu Yönetimi bölümünde de Yüksek Lisans yaptı. 1988 yılından 2001 yılına kadar değişik polis okullarında 2001 yılından itibaren de Polis Akademisi Başkanlığında idarecilik görevinin yanında, bazı kamu kurumların hizmet içi eğitimlerine öğretici olarak ve Polis Akademisinde ders görevlisi olarak da çalıştı. 2001 yılında polis okullarının iki yıllık Polis Meslek Yüksekokulları haline getirilmesi çalışmasında Eğitim Dairesi Başkanlığı `Kitap Hazırlama Komisyonu'nda 5 ay görev yaptı. 2003 yılında Avrupa Konseyi'nin yürüttüğü bir projede İnsan hakları bağlamında Danimarka'da `Eğiticilerin Eğitimi', 2007 yılında da Avrupa Birliği'nin yürüttüğü bir projede de `Sınır Polisi Yönetimi' alanında Macaristan'da `Eğiticilerin Eğitimi' kurslarına katıldı.

Haberin Devamı