Gazete Vatan Logo

Öğrencilerden sınav protestosu!

Sosyalist Gençlik Derneği ve Liseli Öğrenci Birliği üyesi bir grup genç Taksim Tramvay durağında sınav sistemini pankart açarak protesto etti.

Sosyalist Gençlik Derneği (SGB) ve Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) üyesi bir grup öğrenci sınav sistemini protesto eyleminde bulundu. Samsun’da Pazar günü yapılan YGS öncesi kalp krizi geçirerek, hayatını kaybeden Damla Orhan’ı da anan gençler, ellerindeki ’ Sınav sistemimiz gençleri katletmeye devam ediyor ’ afişiyle adil , eşit , parasız eğitim isteklerini dile getirdi.

" ADİL, EŞİT, PARASIZ BİR EĞİTİM SİSTEMİNİ İSTİYORUZ VE ALACAĞIZ "

Grup üyeleri "Batsın sınav sisteminiz ’, ’ Sınavlara inat yaşasın hayat ’, ’ Damla’nın katili kopyacı, şifresi eğitim sistemi ’ sloganları attı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Hevin Cümsen, şunları söyledi:

"Bu belirsiz ve umutsuz sınav sistemi içinde, psikolojisi bozulan birçok genç arkadaşımız intihara sürükleniyor. Damla Orhan da bunlardan bir tanesi. Sınav sabahı YGS stresine dayanamayan Damla Orhan, kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Yine aynı şekilde YGS’ye giren H.Ü. sınavının kötü geçmesi üzerine viyadükten aşağı atladı. Genç arkadaşlarımızın ölümünün sorumlusu AKP’dir. Öğrenciler üniversiteyi kazanmak için dershaneye gitmeye zorunlu bırakılmakta, onca sıkıntıyla da stresli bir sınav dönemi geçirmektedirler. Maddi durumu elveren gençler ise, okul - dershane - özel dershane üçgeninde ezilmekte, psikolojik çöküntü içine girmektedirler. Fazladan iki matematik sorusu yapamayan insanların hayatına son verdiği, gecesini gündüzüne katıp hakettiğine ulaşamayan insanların ise, defalarca aynı strese maruz kaldığı eğitim sistemine karşıyız."

Cümsen, " Geçmişten bugüne süregelen ve AKP iktidarıyla devam eden bu sistem Damla Orhan ve Tuğba Kuyucu ve onlarca gencin katilidir. Biz gençlerin geleceğiyle oynayan adaletsiz sınav sistemine karşı, sessiz kalmayacağımızı ve mücadele edeceğimizi bir kez daha burada haykırıyoruz. Eleme mantığıyla işleyen, öğrencilerin yetenek ve hayallerini yok sayan sınavların kaldırılmasını, bunun yerine adil, eşit, parasız bir eğitim sistemini istiyoruz ve alacağız " dedi.

Grup basın açıklamasının ardından, ellerindeki afişi toplayarak olaysız dağıldı.

Haberin Devamı