Gazete Vatan Logo

OGD, Türkiye’de ‘Yılın Otomobili’ni seçecek

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), devrim niteliğinde projeye start veriyor. Uzman gazeteciler, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ni seçecek. Birinci Nisan ayında açıklanacak.

OGD, Türkiye’de ‘Yılın Otomobili’ni seçecek

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD), Türk otomotiv sektöründe devrim niteliğini taşıyacak bir projeyi hayata geçiriyor. Otomotiv konusunda uzman gazetecilerden oluşan OGD, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ni (TYO) seçecek.

TYO Seçim Komitesi’nin belirlediği ve OGD Yönetimi ile üyelerinin onayladığı kriterler doğrultusunda ilk yarışmaya, Ocak 2015-Mart 2016 tarihleri arasında satışa sunulmuş ‘tamamen yeni’ modeller katılacak. İki aşamalı seçim sonrasında birinci seçilen araç, Nisan’da düzenlenecek gala gecesinde kamuoyuna açıklanacak.

‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçimleri iki aşamadan oluşacak. Mart’ta yapılacak ilk oylama sonucunda her jüri üyesi finale kalacak 7 finalist için favori araçlarını önerecek. İlk oylama sonucunda jüri üyeleri tarafından en fazla önerilen 7 otomobil finalde yarışmaya hak kazanacak. İkinci aşamada en fazla puan alan finalist, ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ seçilecek. Araçlar İntercity İstanbul Park’ta yapılacak test organizasyonunda sınavdan geçirilecek.

Birinci seçilen marka, ‘Yılın Otomobili’ logosunu 1 yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek. OGD üyeleri seçim yaparken şu kriterlere göre oy verecek: Tasarım, yol tutuşu, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat-değer oranı.

Haberin Devamı