Gazete Vatan Logo

Offroad tutkunları Karadeniz'de biraraya geldi

Geçtiğimiz yıl doğa ile iç içe olmaktan keyif alan, maceracı ruhlu sporseverler tarafından kurulan ARDEŞEN OFFROAD KULÜBÜ, 1. Fırtına Vadisi & Kaçkar Jeep Safari Etkinlikleri’ni düzenledi

Kulüp, düzenlediği etkinliklerin yanı sıra katıldığı yarışlarda aldığı başarılı sonuçlarla da dikkat çekiyor.

ARDEŞEN OFFROAD KULÜBÜ, Karadeniz’in sahip olduğu fiziki koşulların yarattığı doğal parkurlarda, bölge insanının doğa ile mücadelesini profesyonel hale getirip, buna biraz da eğlence katarak aktiviteler düzenliyor. Kulüp ayrıca, Karadeniz’in fiziki koşulları nedeniyle zaman zaman maruz kaldığı olağan üstü durumlarda (sel, afet, heyelan), özel donanımlı araçlarıyla kurtarma ekibi olarak da görev yapıyor.

Kulüp, 22-24 Temmuz tarihleri arasında 1. Fırtına Vadisi & Kaçkar Jeep Safari Etkinlikleri’ni düzenledi. Parsan, WV Parlak Oto Rize, Astaş, Moral Demir, Al-Fa-Pan YAPI, Kaçkar İnşaat, Otfa İnşaat, Ela Mobilya, Oto Canca ve Gözde İsmar sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe 60 araç ve 200 kişi katıldı. İstanbul, Çorum, Karabük, Antalya, Samsun, Vezirköprü, Sinop, Fatsa, Giresun, Arhavi, Ankara Off-Road Kulüpleri yarışlarda yer aldı.

Etkinlik kapsamında yarışların yanı sıra kültürel geziler de yapıldı ve katılımcılar bölgenin simgeleri haline gelen yerleri görme şansı buldu. Grup Pavri’nin sahne aldığı konserde ise doğa tutkunu yarışseverler eğlenceli saatler geçirdi.

39 üyeli kulüp, kendi düzenlediği aktivitelerin yanı sıra farklı etkinliklere de katılıyor. TRT’nin “Zor Yollar” ekibi ile Safari Tur çekimini gerçekleştiren ARDEŞEN OFFROAD KULÜBÜ, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Sinop etabı yarışlarında “en iyi kulüp” seçildi.

Uluslararası Giresun Aksu Festivali kapsamında 1. Off-Road Yarışları’nda kulübün başarılı pilotlarından Mustafa Akcanca, co-pilotu Mustafa Canca ile başarılı bir performans sergileyerek birincilik kazandı. Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yapılan Off-Road Yarışları'nda oyunlarda derece alan kulüp, yine pilot Mustafa Akcanca ve co-pilot Mustafa Canca ikilisinin katıldığı yarışlarda da ikincilik kazandı.

Haberin Devamı