Gazete Vatan Logo
Magazin Ödüller sahiplerini buldu

Ödüller sahiplerini buldu

14 yıldır farklı alanlarda dağıtılan Aydın Doğan Ödülü, bu yıl Nuri Bilge Ceylan’a verildi

AYDIN Doğan Vakfı tarafından 14 yıldır kültür, sanat, edebiyat ve bilim gibi farklı alanlarda, dünyaya ve insanlığa katkıda bulunmuş kişilere verilien Aydın Doğan Ödülü, bu yıl sinema dalında yönetmen Nuri Bilge Ceylan’a verildi. Hilton Oteli’nde düzenlenen törende Ceylan ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Sema Doğan’dan aldı. Törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ile çok sayıda tanınmış isim katıldı.

‘Ufkumuzu zenginleştirdi’

Tören, Aydın Doğan Vakfı ile 1996’dan bu yana verilen ödülünün misyon ve amaçlarının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Daha sonra Nuri Bilge Ceylanın hayat ve sinema hikayesinin yer aldığı kısa belgesel gösterildi. Vakıf Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı “Bu yıl ödül konusu olarak son yıllarda sağladığı önemli aşamalarla Türkiye’nin tanıtımında katkıda bulunan sinemayı seçtik. Seçici kurulun oy birliğiyle karar verdiği Nuri Bilge Ceylan’da yaptığı filmler, katıldığı festivaller ve aldığı ödüllerle bu yönetmenlerin başında geliyor. Beyaz perdeye aktardığı hayatlarla ufkumuzu zenginleştirdi” dedi.

‘İnsanlar masumiyetini kaybetti’

Ceylan ise ödülünü aldıktan sonra filmlerini denize bırakılan bir şişeye ya da karanlığa gönderilen bir mektuba benzeterek, “Bizim zamanımızda sinema bir mucizeydi. Nasıl yaşamamız gerektiğini ondan öğreniyorduk. Şimdi insanlar sinemaya karşı masumiyetini kaybetti” diye konuştu. Ceylan’ın 2008 Cannes Film Festival’inde aldığı En İyi Yönetmen Ödülü dahil birçok ödülü bulunuyor.

Haberin Devamı