Gazete Vatan Logo

ODTÜ'den şenlik iptali açıklaması

ODTÜ'den şenlik iptali açıklaması

Ortadoğu Teknik Üniversitesi, iptal edildiği iddia edilen "Bahar Şenliği" ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) adına dün sosyal medyada paylaşılan bir mesajla ODTÜ Bahar Şenliği’nin bu yıl yapılmayacağı duyurulmuştur. Gerekçe olarak ise, şenlik süresinin 2 güne indirilmesi yönündeki Rektörlük talebi gösterilmiştir.

Öncelikle bilinmelidir ki; Rektörlük olarak, tüm ODTÜ’lüler gibi, ODTÜ geleneklerinin sürmesine ve ODTÜ’nün bağlı olduğu değerlerin korunmasına büyük önem veriyoruz. Bu nedenle, son yıllarda şenliğin düzenlenmesi için Üniversite tarafından önemli düzeylerde mali ve lojistik destek sağlanmıştır. Desteğin bu yıl da sürdürüleceği öğrenci – öğretim elemanı – idari personel ve mezun temsilcilerinin bulunduğu toplantılarda da açıkça ifade edilmiştir.

Şenliğin bu yıl 2 gün yapılması ise, şenliği sona erdirmek değil, tam aksine 28 yıllık geleneği sürdürebilmek için istenmiştir. Çünkü, yaşanan olumsuzluklarla çok sayıda ODTÜ’lüyü rahatsız eden ve kampusun beşeri – fiziki kaynakları üzerinde büyük bir yük yaratan şenliğin bu yıl da aynı şekilde 4 gün olarak devam etmesi sürdürülebilir değildir. Sağlık ve güvenlik sorunları maalesef şenliğin ağır basan ve ODTÜ’lülükle bağdaşmayan yüzü haline geldi. Şenlik süresince yaşanan sorunları aşmak için bu yıl UGT tarafından önerilen düzenlemelerin, şenliğin niteliğini değiştirmeye ve yaşanan olumsuzlukları önlemeye yetmeyeceği kendilerince de kabul edilmektedir.

Haberin Devamı

Şenliği düzenleyen UGT temsilcileri ile birlikte, şenliğin daha olumlu ortamda geçmesi ve yaşanan sorunların önlenmesi için her yıl yeni düzenlemeler üzerinde çalıştık. Bu yıl da şenliğin düzenlenmesi için Üniversitece mali-lojistik destek verileceği, ancak yükün azalması için sürenin kısaltılması gerektiği belirtildi.

ODTÜ’nün tüketimi değil, üretimi öne çıkaran çok sayıda sanat-kültür-spor etkinliği yaptığını ve değerlerine uygun nitelikte eğlence ortamları yaratma yeteneğine ve birikimine sahip olduğunu biliyoruz. Üniversitemiz, baharın kutlanması için düzenlenecek bu niteliklere sahip etkinlikleri ve eğlenceleri desteklemeye devam edecektir.

Haberin Devamı

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ”