Gazete Vatan Logo

ODD’de direksiyonun başına kim geçecek

46 markanın bağlı olduğu Otomotiv Distribütörleri Derneği’nde yarın seçim zamanı.

Genel Kurul’da 4 dönemdir başkanlık yapan Yüksel Mermer ile Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar çekişecek. Kasasında 1.5 milyon YTL’si olan ODD seçimleri hareketli geçecek

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), bu hafta başkanını seçiyor. ODD’nin 22. Olağan Genel Kurul toplantısı, 25 Mart’ta İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek. Salı günü yapılacak seçim sonrasında ODD’ye bağlı 46 marka, 2 yıllık başkanını belirlemiş olacak.
Seçimde 4 dönemdir ODD Başkanlığı’nı yürüten Mermerler Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer’in karşısında Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar olacak. Otomotiv sektörü yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, seçim oldukça hareketli geçecek. Ford Otosan, Tofaş, Mercedes, Doğuş Otomotiv, General Motors gibi pazarın büyük şirketlerinin İbrahim Aybar’ı destekleyeceği belirtiliyor. Yüksel Mermer’e ise Borusan Otomotiv, Yüce Auto, Çelik Motor gibi firmaların yakın olduğu konuşuluyor. Ancak sektördeki herkesin ortak görüşü; ODD Başkanlığı seçiminde Aybar ve Mermer’in oylarının birbirine yakın olacağı...
Geçen hafta ODD Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olacağını açıklayan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, derneğin artık üst platforma taşınması gerektiğinin altını çizmişti. Bugüne kadar sektörde yerli-ithal ayrımının yapıldığını ancak sektörün bir bütünlüğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aybar, “Geçen yıl 2 tane fuar gerçekleştirildi. Bunları yapmaya gerek yok. Biz Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ile birbirimizi tamamlıyoruz. Menfaatler ortak. Konfederatif bir yapı olarak çalışılabilir” demişti.

Kasada 1.5 milyon YTL

Yüksel Mermer ise son 7-8 yıllık dönemde çok önemli işlere imza attıklarını, ODD’nin kurumsallaştığını ve sektörün gelişmesine büyük katkı sağladıklarını söyledi. Mermer, “ODD’nin eskiden esamesi okunmuyordu. Şimdi herkesin saygı duyduğu, otomotiv sektörünün her yerde elçiliğini yapan bir dernek haline geldi. Derneğin kasasındaki para 1.5 milyon YTL’ye çıktı. Türkiye’deki birçok fuara destek oluyoruz. Bu işler kolay olmadı” dedi.

Haberin Devamı