Gazete Vatan Logo

O villa FETÖ’nün misafirhanesiymiş

FETÖ’nün sivil imamı Birol Kurubaş, darbe toplantısı yapılan villa için “Hava Kuvvetleri yapılanmasında misafirhane gibi kullanılan bir yer olduğunu tahmin ediyorum” dedi

O villa FETÖ’nün misafirhanesiymiş

Başkentte bir villada FETÖ firarisi Adil Öksüz başkanlığındaki darbe hazırlık toplantılarına katıldığı, evdeki parmak izlerinden ortaya çıkan ve dört gün önce tutuklanan FETÖ’nün, “Hava Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli subaylar imamı” Birol Kurubaş, ifadesinde çarpıcı bilgiler verdi. Kurubaş, ifadesinde, örgütün sözde İzmir bölge sorumlusu “Osman” kod adlı Ahmet Numan Akpınar, sözde Ankara bölge sorumlusu “Alparslan” kod adlı Levent Çakmaktepe ile örgütün bir başka üstdüzey yöneticisi “Naci” kod adlı Gürdal Türkekurban’ı fotoğraflarından teşhis etti. Kurubaş, örgüt içinde “Sami” kod adını kullandığını da itiraf etti. “Fetullah Gülen kimdir? Tanıyor musunuz? Türkiye’de veya yurtdışında irtibatınız oldu mu” sorusuna Kurubaş, “İçerisinde bulunduğum yapının sorumlusudur. Kendisiyle birebir hiç görüşmedim” yanıtını verdi. Kurubaş, “15 Temmuz darbe girişiminden 15-20 gün sonra bu yapıyla irtibatımı kestim” dedi.

‘Villada ağırladım’

Darbe girişiminin hazırlık toplantılarının yapıldığı villada parmak izinin çıktığı hatırlatılan Kurubaş, 2015 Kasım ya da aralık içinde çalıştığı şirketin pazarlama işleri için görüşmelerde bulunmak için Ankara’ya geldiğini, Viber üzerinden görüştüğü Levent Çakmaktepe’nin kendisini bu villada ağırladığını, burada bir gece geçirdiğini söyledi. Kurubaş, “Kiralanan bu villanın örgütün Hava Kuvvetleri yapılanması içerisinde misafirhane gibi kullanılan bir yer olduğunu tahmin ediyorum. Bu villayla muhtemelen Levent Çakmaktepe ilgileniyordu. Ben kesinlikle darbe toplantılarına katılmadım. Daha önce bu evde hem konakladığım hem de Çakmaktepe ile görüştüğüm için ikamet içerisinde kullanılan bazı eşyalara doğal olarak dokunmuş olabilirim.”

Haberin Devamı