Gazete Vatan Logo

O terörist öldürüldü

Terör örgütü PKK/YPG saflarında savaşmak için Suriye’ye gelen 3 yabancı terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristler arasında Afrin’e gelen yabancı teröristlerin lideri Fransız vatandaşı Kendal Breizh kod adlı Oliver François Jean Le Clainche de bulunuyor

O terörist öldürüldü

TSK’nın başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ederken Türkiye’ye karşı savaşmak için terör örgütüne katılan yabancılardan üçü etkisiz hale getirildi. Terör örgütü PKK/YPG’nin açıklamasına göre Afrin’de 10 Şubat’ta biri Fransız, biri İspanyol, 12 Şubat’ta ise Hollanda vatandaşı bir terörist öldürüldü.

El Mundo duyurdu

Edinilen bilgiye göre iki yıl önce örgüte katılmak Fransa’dan Suriye’ye gelen Kendal Breizh kod adlı 41 yaşındaki Fransa vatandaşı Olivier François Jean Le Clainche ile 25 yaşındaki İspanya vatandaşı Baran Galicia kod adlı Samuel Prada Leon, 10 Şubat’ta TSK’nın düzenlediği operasyonlarda Afrin’in Cinderes bölgesinde etkisiz hale getirildi. İspanyol Samuel Prada Leon’un ölüm haberi ülkesinin medyasında da yankılandı. El Mundo gazetesi Leon’un ölüm haberini duyurdu.

Tehdit etmişti

TSK’nın Cinderes’te düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirilen Kendal Breizh kod adlı Fransız terörist Olivier François Jean Le Clainche’ın örgütün ‘Enternasyonel Tabur’ adını verdiği gruplardan biri olan Alman, Amerikalı ve Kanadalıların oluşturduğu bir birliği komuta ettiği öğrenildi. Clainche geçtiğimiz günlerde Rojava’dan Afrin’e gelecek yabancı birliğinin başında çektiği bir videoyla Türkiye’ye karşı savaşacaklarını açıklayarak tehditler savurmuştu. Ülkesinde aşırı sol gruplarla bağlantılı olduğu bildirilen Clainche, örgütün Avrupalı propaganda yüzlerinden biri olarak tanınıyordu.

Haberin Devamı

Daha önce Fransa’nın kamu yayıncısı Franceinfo kanalında röportajı yayınlanan Kendal Breizh kod adlı Clainche, kanalın ‘Suriye’de gönüllü Fransızlar: Kürt güçleri ile DEAŞ’a karşı savaşıyorlar’ başlığı ile yayınladığı dosyaya konuşmuştu. Dosyada YPG’ye methiyeler düzen Clainche’ın keskin nişancı olduğu ve gece görüşlü termal kameralarla hedeflerini izlediği anlatılıyordu. Yine terör örgütü YPG/PKK’ya katılan İngiltere vatandaşı Aidan James, ülkesine dönüşte havalimanında gözaltına alınmıştı. İngiliz polisi, 27 yaşındaki James’in ‘terör eylemine hazırlık’ ve ‘terör eğitimi verilen yerlerde bulunmak’ suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacağını duyurdu. Bir çocuk babası James İngiltere basınına verdiği röportajda ‘Ben terörist değilim. Orta Doğu’da teröristlere karşı savaştım’ dedi. Suriye’de sürekli YPG üniformalı ve silahlı fotoğraflarını paylaşmıştı. Aidan, İngiltere’den PYD/PKK’ya katılan ve terörle mücadele yasası kapsamında yargılanan ikinci isim oldu. DEAŞ’la mücadele bahanesiyle terör örgütünün saflarına katılan eski asker Jim Matthews de halen terörle mücadele yasası kapsamında yargılanıyor.

Haberin Devamı

Irkçı bir Neo-Nazi

YPG’ye 2017 yazında katıldığı öğrenilen Hollandalı Sjoerd Heeger’in ise 12 Şubat’ta Deyrizor’da DEAŞ tarafından düzenlenen bombalı saldırıda öldüğü açıklandı. Eski bir çöp toplayıcısı olduğu bildirilen Heeger’in Müslüman ve göçmenlere karşı şiddetli nefret duyan bir ırkçı olduğu belirtildi. Heeger’in daha önce Ukraynalı Neo-Nazi bir grupla Donbass’ta ayrılıkçı Ruslara karşı savaştığı da bildirildi. 25 yaşındaki Baran Sason kod adlı Heeger’in öldürüldüğünü Hollanda Dışişleri Bakanlığı da doğruladı.

Haberin Devamı