Gazete Vatan Logo

O profesörün eşi ilk kez konuştu! Boşanıyor...

O profesörün eşi ilk kez konuştu! Boşanıyor...

Sekreter Asuman S. uğruna Doç. Dr. Celalettin Özdemir’i öldüren Prof. Dr. Ahmet G.’nin Dekan eşi Handan G. hem boşanma hem de tazminat davası açtı.



Konya Selçuk Üniversitesi’nde eşinin işlediği cinayet nedeniyle Mühendislik Fakültesi dekanlığından istifa etmek zorunda kalan Prof. Dr. Handan G. ilk kez konuştu:

“Bu olayın en büyük mağdurlarından biri de ben ve çocuklarımdır. Olay sonrasında gerek yerel gerek ulusal basında çıkan haberlerle ilgili olarak da gerekli yasal süreci başlattım. Yaşanan bu acı olay sonrasında severek ve özveri ile yürüttüğüm dekanlık görevimden de ayrılma zarureti hasıl oldu. Haksız yere yaşattığı bu elim olay sonucunda bana ve çocuklarıma verdiği zarar nedeniyle, eşime karşı boşanma ve tazminat davaları açmış bulunmaktayım. Ben de herkes gibi olayları basından takip ettiğim kadarı ile biliyorum. Bir an önce soruşturmanın en sağlıklı bir şekilde tamamlanması suretiyle ilgililerin yargılanmasını istiyorum. Tarafımı olaya dahil etmeye çalışan ve hakkımda mesnetsiz iddialar ortaya atan kişiler hakkında en ağır şekilde hukuki mücadelemi vereceğim. Herkesin sükunet içerisinde adli sürecin tamamlanmasını beklemesini diliyorum. Rahmetli çok değerli akademisyen, çalışma arkadaşım, bilim insanı ve nezih insan Doç. Dr. Celalettin Özdemir beye Allah’tan rahmet yakınlarına ve üniversite camiasına sabrı cemil niyaz ediyorum.”

Prof. Dr. Handan G’den boşalan dekanlık görevine ise Maden Mühendisliği Cevher Hazırlama Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Salih Aydoğan vekaleten atandı.

Haberin Devamı