Gazete Vatan Logo

O kuleler başlarına yıkıldı

PKK/PYD’li teröristler TSK’ya karşı Afrin’de saldırı amaçlı ABD icadı ‘İşgal Kuleleri’ inşa etmişti. Burseya Dağı’ndaki 7 kuleden sonra Kastel Cündo köyündeki terör kuleleri de dün yerle bir edildi

O kuleler başlarına yıkıldı

Zeytin Dalı operasyonunun 12.’inci gününde Reyhanlı ve Kırıkhan ilçelerinin karşısındaki Afrin kırsalında yer alan teröristlere ait birçok mevzi, TSK’ye ait savaş uçakları, helikopterler ve topçu birliklerince vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri 712 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. HavaKuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a ait 22 hedef imha edildi.

4 metrelik tünel var

Türk savaş uçaklarının hedefinde bu kez Burseya Dağı’ndan kaçan teröristlerin sığındıkları Kastel Cündo köyü vardı. Teröristler bu köyde de ‘İşgal Kuleleri’ kurmuşlardı. Vinçlerle üst üste konulan beton bloklardan yapılan ve birbirlerine 650-700 metrelik beton tünellerle bağlanan kuleler bu köyde de hazırlanmıştı. F-16 bombardımanında hepsi yerle bir edildi. Köyde ağır bombardımanlardan korunmak amacıyla 4 metre derinliğinde tünel ve sığınak da tespit edildi. İncelemelerde tünel ağının sözde komuta merkezi ile terör örgütü açısından önemli çeşitli mevki ve gözetleme kulelerini birbirine bağladığı anlaşıldı. Tünel ve sığınakların elektrik tesisatı döşenerek aydınlatıldığı ve çeşitli yaşam malzemeleriyle 24 saat kullanılabilecek şekilde tasarlandığı dikkati çekti. Ayrıca sıvanarak boyandığı görülen sığınaklardan birinin, örgüt tarafındna sözde merkez büro olarak kullanıldığı tespit edildi. Sığınakta çok sayıda Kürtçe ve Türkçe günlükle örgütsel doküman vardı.

Haberin Devamı

Eyn Batman Dağı da ele geçti

TSK ve ÖSO unsurları, dün akşam saatlerinde Afrin’in Racu beldesinin kuzeydoğusunda bulunan Eyn Batman Dağı’nı da terör örgütünden ele geçirdi. Gündüz saatlerinde de Afrin’in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Bak Ubasi köyü ile çevresindeki Kurni Dağı teröristlerden arındırılmıştı. Böylece Afrin’in beş beldesinde 19’u köy, biri köy altı yerleşim ve 7’si stratejik dağ veya tepe olmak üzere 27 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

91 KİLOMETRE TEMİZLENDİ

20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı harekâtında bugüne kadar 91 kilometrekare teröristlerden temizlendi. Burseya Dağı’ndan kaçan teröristlerin yerleştiği Kastel Cündo köyündeki kuleler savaş uçakları tarafından vuruldu. Geriye bu enkaz kaldı.

Haberin Devamı

Afrin’de dağdaki PKK kanıtını SİHA’lar vurdu

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan keşif faaliyetinde, terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca, Kilis’in Gülbaba Köyü’nün karşısındaki Darmık Dağı’nın güney yamacına 53 metrelik beton yapı üzerine “Öcalan posteri” koydukları görüldü. Terör örgütü tarafından provokasyon için yerleştirilen, Öcalan posterinin yer aldığı sözde anıt, tespit edildikten kısa süre sonra SİHA’larca yerle bir edildi.

İHA’lar tespit etti jetler imha etti

Suriye’nin Afrin kenti ile Kilis arasında bulunan Darmık Dağı çevrelerindeki terör örgütü PKK/YPG’lilerin gizlendiği beton kule ve mevziler, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile tespit edildikten sonra koordinatları Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bildirildi. Belirlenen hedefler, Türk savaş uçakları tarafından 2 saati aşkın süre havadan bombalandı. Jetlerle art arda ateş altına alınarak, imha edilen beton kule ve mevzilerdeki bazı teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Yörük Ana füzesi ile vuracaklar

TSK’nın yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda, silahlı İHA’lar çok etkin olarak kullanılıyor. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesinde ise milli üretim roketlerin UMTAŞ roketleri kullanılıyor. Son olarak ilk yerli SİHA’yı üreten Maykar Makina’nın Teknik Müdür’ü Selçuk Bayraktar tarafından sosyal medyada bir fotoğraf paylaşıldı. Fotoğrafta, yerli üretim UMTAŞ füzelerinin üzerinde yazan ‘Yörük Ana’ ve ‘Kızıl Elma’ yazıdalı dikkat çekti.