Gazete Vatan Logo

O kitaba ortak tepki

Kütahya Belediyesi’nin yeni evlilere dağıttığı, içinde “sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur”, “çok eşlilik yararlıdır” gibi ifadelerin yer aldığı “Evlilik ve Aile Hayatı” kitabı tepki topladı

O kitaba ortak tepki

Kütahya Belediyesi’nin yeni evlenen çiftlere dağıttığı ‘Evlilik ve Aile Hayatı’ adlı kitabına hem muhalefet hem de hükümet tepki gösterdi. Kitabı ilk olarak CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde, “Fantezilerle dolu ahlaksız bir kitap” diyerek gündeme getirdi. Hürriyet, “‘Bale şeytan ocağı, tiyatro şeytan yuvası. Kadınlar spor sahalarına ve parklara gitmemeli. Sen kadını dövdükçe o seni daha çok sevecek, daha çok isteyecek. Çocuklar güneye doğru sıcak iklimlerde 10-12 yaşlarında evlendirilebilir’ gibi bir sürü ahlaksız şeylerin yer aldığı; evli çiftlere, yeni evlenen çiftlere belediyenin dağıttığı bir kitap” dedi. Kitabı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da tasvip etmediğini belirterek “Çağa uygun olmayan, bilime uygun olmayan hiçbir görüşe itibar etmiyoruz” dedi.

Tepki toplayan ifadeler

- Çalışma hayatında kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü ona kayabilir, kırsın dizini otursun.

- Çalışan her iki kadından biri tacize uğrar, çalışma hayatı kadının kocasına karşı olan cinsel görevini olumsuz etkiler.

Haberin Devamı

- Kadın saçını kesmemeli, traş olmamalı.

- Kadın ev işinde ve kocasının hizmetini görmede maharetli olmalıdır.

- Kürtaj çocuk katilliği, doğum kontrolü israftır.

- Sevişirken konuşursan çocuğun kekeme olur.

- Çok eşlilik yararlıdır, hatta huysuz karısı olan erkek kadını boşayıp başka bir erkeğe bela etmek yerine, ikinci eşi alıp ilk eşin rekabet duygularını harekete geçirip onu dize getirse daha iyi olmaz mı.

- Evin erkeği öfkelendiğinde evin hanımı hemen susmalı, özür ve af dilemeli, kocasını kızdırmamalı.