Gazete Vatan Logo

O hainler vuruldu

Afrin’de TSK’ya ait tankı vurup 5 askerimizi şehit eden teröristler öldürüldü. PYD/PKK’lıların bulunduğu Şeyh Horoz bölgesi Özel Kuvvetler ile ÖSO mensuplarının gece baskınıyla ele geçirildi

O hainler vuruldu

Afrin’in Heftaro bölgesinde konuşlu TSK tankını vurarak 5 askerin şehit olduğu saldırının düzenlendiği Şeyh Horoz (Huruz) bölgesi TSK ve ÖSO birlikleri tarafından düzenlenen operasyonla alındı. Aralarında tanka yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerin de olduğu 15 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. Tankın vurulmasının ardından 17.52 itibarıyla TSK tarafından bölgeye hava harekatı düzenlendi. Bölgeye yakın üslerden havalanan savaş uçakları Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesini ateş altına aldı. Hava harekatıyla teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzii olarak kullanılan hedefler imha edildi. Uzun süre devam eden hava harekatının ardından, bölgenin ele geçirilmesi için düzenlenecek kara operasyonunun emri verildi.

Bordo Bereliler bölgede

Operasyon için tankın vurulduğu bölgeye Özel Kuvvetler’e bağlı askerler sevk edildi. Bordo Bereliler’in yanı sıra ÖSO’nun elit birliklerinden biri olan Çeyşül Nakba da bölgeye konuşlandı. Gece bölgede kalan PKK/YPG’li teröristlerle bir süre çatışan Bordo Bereliler ve Ceyşül Nakba mensupları dün gece saat 23.00 civarı Şeyh Horoz bölgesinin bazı noktalarında denetimi ele geçirdi. Şeyh Horoz Dağı’nın alınması ile bölgenin batısında yakın bir noktada olan Bülbül belde merkezinde de kontrol tam anlamıyla sağlanmış oldu.

Gece boyu devam eden operasyonda bölgedeki teröristler tek tek etkisiz hale getirildi.

Sabaha karşı teslim alındı

Operasyonun son aşamasında ise sabaha karşı 04.00 sıralarında Şeyh Horoz bölgesi, TSK ve ÖSO birliklerinin denetimine girdi. Alınan bilgiye göre operasyonda aralarında saldırıyı düzenleyen iki teröristin de bulunduğu en az 15 PKK/YPG’li öldürüldü. Çatışma sonrası bölgede PKK/YPG’nin karargah olarak kullandığı binalar ile dağdaki mevzilerde, bubi tuzağı, mayın ve EYP’lere karşı yapılan arama ve temizleme faliyetinde ise teröristlere ait çok sayıda mühimmat ve silah ele geçirildi.

G.Kurmay da harekatın 16. gününde öldürülen terörist sayısının 932’ye yükseldiğini açıkladı. TSK birlikleri ve ÖSO unsurlarının Afrin’e doğru ilerleyişi aralıksız sürüyor. Hatay ve Kilis sınırında gece boyunca aralıklarla bombardıman sesleri duyuldu. Zeytin Dalı Harekatı’nda farklı cephelerden ilerleyen askerler, Burseya Dağı’nın alınmasından sonra harekatın ağırlık noktası olan Darmık Dağı’nın güneyinde yer alan Bülbül beldesini kontrol altına aldı. Teröristlerden temizlenen Bülbül beldesine giren Türk askerinin, PKK/YPG’nin karargah olarak kullandığı binalardaki tuzaklamalarla mayın gibi patlayıcılara karşı arama ve temizleme çalışmaları sürüyor. Afrin kırsalındaki Darmık Dağı’nın çevresinde insansız hava araçları tarafından belirlenen terörist mevzileri ve karargah olarak kullandıkları binalar da, savaş uçakları, sınır hattında konuşlu birliklerce çok namlulu roketatar ve fırtına obüsleriyle vuruluyor.

‘MANPAD vermedik’
Suriye’deki ‘partner güçlere’ karadan havaya atılan silahlar sağlamadıklarını açıklayan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Eric Pahon, Rus savaş uçağı Su-25’in MANPAD ile vurulduğu haberini değerlendireceklerini söyledi. ABD’nin Suriye’deki partnerleriyle birlikte DEAŞ’a karşı mücadeleye odaklandığını dile getiren Pahon, “ABD, Suriye’deki partner güçlere ‘karadan havaya’ tipi hiçbir silah sağlamadı ve gelecekte de bunu yapma niyetinde değil” dedi.
ABD’nin operasyonlarının coğrafi olarak Suriye’nin doğusundaki DEAŞ’a karşı devam eden savaşa odaklandığını kaydeden Pahon, İdlib’de Rus uçağının MANPAD ile düşürüldüğü haberleriyle ilgili olarak, “Koalisyondaki partnerlerimizin güvenliğini sağlamak için bu tür açıklamaların geçerliliğini değerlendireceğiz” ifadesini kullandı.
Amerikan yeleği Rus bombası!
Afrin’de sivil halde yakalanan bir teröristin beraberinde ele geçirilen askeri ekipman bölgedeki teröristlere Batı desteğini bir kez daha gözler önüne serdi. PKK/YPG’li teröriste ele geçirilen yelek Amerikan Özel Kuvvetleri’ne taktik yelek üreten Eagle Industries’e ait. ‘CIRAS MOLLE’ (Zırhlı modüler hafif yük taşıyıcı ekipman) olarak bilinen bu taktik yelek özellikle ABD Özel Kuvvetleri uzun süredir kullanıyor. Taktik yeleğin gelişmiş modellerinde şarapnele karşı koruma donanımı da bulunuyor.

TSK sivilleri vuruyor yalanı

Teröristte ayrıca Rus menşeli iki adet RGN el bombası, bir tane ABD yapımı MK-2 el bombası, şarjörler ve çok sayıda kurşun ele geçirildi. Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar yakalanan teröristle ilgili, “Bu görüntüler iki nedenle anlam taşıyor. Öncelikle ‘teslimlerin’ başlamış olması. İkincisi ise teröristin sivil giyinmiş veya giydirilmiş olması. YPG/PKK sivil kıyafetle etkisiz hale getirilen teröristler üzerinden ‘TSK sivilleri vuruyor’ yalanına başvuruyor”

PYD/PKK, Afrin’de sivilleri canlı kalkan yapmak istiyor

AFRİN’i işgal eden terör örgütü PYD/PKK, Türk Silahları Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na karşı kent merkezi ve çevresine hendekler kazıp, savunma duvarı örüyor. TSK ve ÖSO’nun harekatı nedeniyle birçok bölgeden geri çekilmek zorunda kalan PYD/PKK, sivillerin de kentten ayrılmasına izin vermiyor. Terör örgütü PYD/PKK, hendek, duvar ve mevzilerle, muhtemel bir şehir çatışmasında sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaya da hazırlanıyor. Kendilerini halkın arasına saklamaya çalışan teröristler, harekata karşı propagandasını da sivil ölümleri üzerine kurmayı planlıyor.

Bir TIR ve bir tanker dolusu silah ele geçti
SURİYE’nin batı Halep kırsalındaki askeri muhalifler, PYD/PKK işgalindeki Afrin’e gönderilmek istenen ağır silah yüklü bir tanker ve TIR’ı ele geçirdi. Suriyeli muhalif gruplardan Nurettin Zenki, Afrin’deki PYD/PKK’ya gönderilen çok sayıda ağır silah gizlenmiş bir akaryakıt tankeri ele geçirdiklerini duyurdu. Sosyal medya hesabında tankere ve silahlara ait görüntüyü paylaşan grup, şüphelendikleri aracı Halep Akil dağı yakınlarında yakaladıklarını bildirdi.
Grubun paylaştığı videoda, Rus yapımı anti tank füzeleri, RPG-7 roket atar, piyade tüfekleri, NATO ülkelerinin ortak imalatı 7.62 mm silah mühimmatı, otomatik silah şeritleri ve silahlar, çok miktarda şarjör, Rus ve NATO üye ülkelerin envanterindeki uçak savar silahları ve bu silahlara ait yüklü miktarda mühimmat yer alıyor. İlk incelemede, PYD/PKK’ya silahların götürülmesine bir araç tüccarının aracılık ettiği öğrenildi: Sevkiyatın arkasında isim ise araştırılıyor.

Haberin Devamı