Gazete Vatan Logo

O emir Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, futbol kulüplerinin mali açıdan sıkı biçimde denetleneceğini söyleyip MASAK’ı göreve çağırmasının ardında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Arif Kızılyalın'ın haberine göre; Erdoğan, başbakanlığı sırasında, 17-25 Aralık dinlemelerine de takılan tapelerde, kulüplerin “kendi başlarına buyruk” biçimde yönetilmesine dikkat çekmiş, yine futbol danışmanları ile yaptığı sohbetlerde, “Kulüpler kendi başına inanılmaz harcamalarda bulunuyor. Her yıl transfere yüz milyonlarca dolar gidiyor, sonra da yöneticiler dernekler yasasına sığınıp, üyelerin oyları ile ibra oluyor, bırakıp gittiklerinde ise kulüpler ekonomiye zarar veriyor” demişti. Erdoğan’ın, F.Bahçe Kulübü’nün banka kurma, üniversite açma ve marina inşa etme projelerine karşı çıkıp, G.Saray’la da ilişkilerini mesafeli tuttuğu biliniyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde futboldan uzak kalan Erdoğan’ın, Köşk’e çıktıktan sonra yeniden futbola el attığı ve özellikle transfer döneminin son gününde harcanan paralar için, “Kaynağı nereden geliyor, bu rahatlık nerede var? Şirketler bu kadar rahat değil” ifadesini kullandığı öğrenildi. Erdoğan, TFF Başkanı Demirören ve kulüp başkanlarının ziyaret teklifini ise ertelemişti.

Haberin Devamı

MASAK devrede

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Hesaplar incelensin” direktifi sonrası Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK), söz konusu kulüplere bir ekip göndereceği ve parasal ilişkilerin bir süre izleneceği belirtildi. Maliye Bakanı Şimşek konu ile ilgili olarak kamuoyuna, “Perde arkasında birileri haksız kazanç elde ediyor mu, bir kayıt dışılık var mı, bunlara bakılacak. Bir sorun tespit edilirse de gereken yapılacak” dedi. Şimşek’in önümüzdeki günlerde önce Gençlik ve spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ardından TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile bir araya gelmesi bekleniyor.