Gazete Vatan Logo

Notre Dame de Sion’da üç sanatçının gözünden İstanbul manzaraları

Türkiye'nin en köklü liselerinden biri olan Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Frankofoni haftasını okulda açılan iki sergiyle kutluyor...

Notre Dame de Sion’da üç sanatçının gözünden İstanbul manzaraları

Türkiye'nin en köklü liselerinden olan Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Frankofoni haftasını iki yeni sergiyle kutluyor. Geçtiğimiz perşembe sanatseverlerin ziyaretine açılan iki sergi, "Güneşin İzleri" ve "Duyuların Haritacılığı", Fransa ve Türkiye arasındaki bağı güçlendirecek çalışmalarla dikkat çekiyor.

İnsan-mekan arasındaki bağları işleyen çizimleri görün

"Güneşin İzleri" isimli sergi, İstanbul'da bulunan Frankofon liselerinin mimarî varlıklarına yeni bir bakış getiriyor. 2016'nın haziran ayında İstanbul’a gelen ünlü fotoğrafçı Ferrante Ferranti, İstanbul’da bulunan beş Fransız Lisesi'nin özelliğini oluşturan küçük ayrıntılar üzerinde durmayı tercih ediyor. (Sergi, 3 Mart’a kadar, pazar günleri hariç, 15:00-18:00 arası ziyaret edilebilir.)

Ziyarete açılan bir diğer sergi "Duyuların Haritacılığı" ise, farklı ülkelerdeki bölgeleri gezerken oraları nasıl algıladığımızla ilgilenen iki çağdaş sanatçının çalışmalarını sunuyor.

Mathias Poisson'un eserlerini yürüyerek gezilen yerlerin nesnel olmaktan uzak bir algı yorumu olan haritalar ve manzaralar oluştururken, diğer sanatçı Walid Faruk ise insan yüzlerinden hareketle, gezilen bölgelerin izlerinin ve yer değiştirmeye bağlı iç çatışmaların okunabildiği portreler çiziyor. (Sergi, 28 Nisan’a kadar, pazar günleri hariç, her gün saat 09:30-16:00 arası, ayrıca konser olan akşamlar 19:30’a kadar ziyaret edilebilir.)

Haberin Devamı