Gazete Vatan Logo

Notçulara OVP sözü

Moody’s’le zirve yapan Kalkınma Bakanı Elvan, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek “Orta Vadeli Program hedeflerinin ve yapısal reformların değişmeyeceğini ilettik” dedi.

Notçulara OVP sözü

Ekonomi kurmaylarının darbe girişimi sonrası Türkiye’de hayatın ve piyasaların normale döndüğünü anlatmak üzere uluslararası kuruluşlarla sıcak temasları sürüyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye’nin notunu düşürmek için izlemeye alan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s yetkilileriyle görüştü.

Bakan Elvan yayınladığı açıklamada, Moody’s ile görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Elvan, Moody’s’e Orta Vadeli Program’daki (OVP) hedeflerin değişmeyeceğini ilettiğini söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son derece olumlu bir havada gerçekleşen görüşmede Moody’s heyetine OVP, yapısal reformlar, yatırım ortamının iyileştirilmesi, makroekonomik gelişmeler ve öncelikle dönüşüm programları konularında bilgi verildi. Özellikle OVP hedeflerinde revizyona gidilmesinin düşünülmediği, mevcut hedeflerin korunduğu vurgulandı. Moody’s heyeti görüşmeden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.”

Not düşüşü beklemiyoruz

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Moody’s ile olumlu bir görüşme yaptıklarını, kuruluşun Türkiye’nin mali disiplin başarısını takdirle karşıladığını belirterek, “Ben de kendilerine mali disipline devam edeceğimizi söyledim” dedi. Ağbal, S&P’nin acele bir adım attığını Moody’s ve Fitch’in nihai değerlendirmelerinin olumlu olacağını ifade etti. Maliye Bakanı, “Moody’s ve Fitch’in Türkiye ekonomisine dair atılması gereken adımlara ilişkin önerileriyle hükümetimizin hedefleri arasında büyük uyum var” dedi.

Haberin Devamı

Moody’s, Türkiye’nin ‘Baa3’ ile yatırım yapılabilir seviyedeki kredi notunu izlemeye aldığını açıklamıştı. Kuruluş, Türkiye için nihai değerlendirmesini 5 Ağustos tarihinde yapacak. Ancak Moody’s’in önümüzdeki döneme ilişkin gelişmelere bakarak, Türkiye’yle ilgili not kararını daha ileri bir tarihte vermesi bekleniyor.