Gazete Vatan Logo

Nişantaşı sayemizde yeniden canlanacak

City’s alışveriş merkezi 18 Ocak’ta açılıyor. Araçların valelere bırakılabildiği alışveriş merkezinde vestiyer hizmeti de verilecek. Ayrıca alışverişe gelenler çocuklarını

Party Kid’s’e bırakabilecek

Nişantaşı’nda bir alışveriş merkezine gerek var mı yok mu tartışmaları geride kaldı. Gülaylar Group tarafından yaptırılan City’s alışveriş merkezi tamamlandı, açılışı 18 Ocak’ta yapılacak. Mimar Sinan Kafadar tarafından yapılan City’s’i dün Genel Müdürü Kazım Çizmeci’yle birlikte gezdik. Çizmeci 18 yıl Beymen bünyesinde çalıştı. Mağazacılığı iyi biliyor. Beymen’den sonra 4 yıl Capitol Alışveriş Merkezi’nin yöneticiliğini yapan Çizmeci, Nişantaşı City’s’in bölgeyi hareketlendireceğini söyledi.

Birçok alışveriş merkezinde alışık olduğumuz görüntünün dışında City’s’in içinde çelik yerine ahşap kullanılmış. Sıcak bir atmosferi var. Merkez açıldığında her asansörde bir asansör görevlisi olacak.

LED ışıklar, plazmalar

Ayrıca farklılık LED ışıkla sağlanmış. Türkiye’de ilk kez bir alışveriş merkezi LED ışığı bu şekilde kullanıyor. Yürüyüş yolları gün ışığının her tonunu içeren ışıklarla aydınlatılıyor. Tüm katlar bir anda renk değiştiriyor. Her katta dev plazmalar var. City’s’deki restoranlar da çok iddialı. Levent Penso’nun Akatlar’da büyük ilgi gören Clementine’i, İzzet Çapa’nın It’s a Joke’u, Bahattin Demir’in Cook Shop’ı, Venge Plus, Celadon, L’Entrecode de Paris, Erol-Varol Kaynar’ın Barcode adlı barı üst katın dikkat çeken yerleri...

Her alışveriş merkezinde olan markalar bizde yok

*Nişantaşı sokak alışverişinin kalbi. Burada bir alışveriş merkezi açmak çok tartışıldı. Gerek var mıydı Nişantaşı’nda çok katlı bir alışveriş merkezine?

Nişantaşı için burası cazibe merkezi olacak. Kapısından gireceklerin taleplerini karşılayacak bir yer olacak. Sineması çok özel. Restoranları üst düzeyde.

*Kaç kişi gelir buraya?

Günde 25 bin kişinin gelmesi bekleniyor. Hafta sonu ve bayramda artar.

*Geceleri gündüze nazaran boş olur Nişantaşı. Hafta sonları da sakindir. Siz bundan etkilenmeyecek misiniz?

Aksine sayemizde hareketlenecek. Bizim açılışımızdan sonra haftasonları civardaki mağazalar da açık olacak. Uluslararası mağazacılık kriterlerine uygun bir yer burası. Akıllı bina, ışıklandırması, havalandırmasıyla farklı. Hizmetleri çok özel. Asansörde hangi kata gittiğinizi soran biri olacak. Soğuk günlerde elinizde paltonuzla gezmeyeceksiniz, vestiyer hizmetine geniş yer ayırdık. Bir katta sanat galerisi var. Çocuklu aileler için güvenle çocuklarını bırakabilecekleri bir kulüp var.

* Her alışveriş merkezinde görmeye alıştığımız mağazalar burada yok. Neden?

Bu bir tercih. Biz yerel markalar arasında bir tercihte bulunduk. Yurtdışında iyi iş yapan ancak Türkiye’de mağazası olmayan ya da ilk mağazalarını açan markalara yer verdik. Garize, Gizia ve Alfa&Beta burada mağaza açıyor. Her alışveriş merkezinde müşteriler aynı markaları buluyor. Biz farklı alternatiflere yer verdik. Müşteriler de sıkılmış durumda bundan. Bunu dikkate aldık.

Marmaris Büfe de var

* Lüks restoran katı alışveriş merkezinin dışında gibi...

Biraz öyle. Yalnızca oraya gelenler için özel bir asansör var. İstanbul’un eğlence dünyasının önde gelen isimleri geldi. İzzet Çapa, Levent Penso, Erol-Varol Kaynar, Ali Ünal gibi... Ayrıca hızlı yemek isteyenler için de yerler bir alt katta. Marmaris Büfe de var.

Sinemada Ferrari keyfi

*City’s’in en son katındaki sineması 7 salonlu. Koltukları özel. Ferrari’ye özel koltuk tasarımı yapan Poltrana Frau tarafından tasarlanan koltuklar sinemaseverlere yüksek konfor sağlıyor.

Cavalli, D&G da geldi 126 mağaza açılacak

* City’s’de toplam 126 mağaza var. Hepsini buraya yazmak mümkün değil. Yapılış aşamasından beri markalara odaklanan ve lüks alışveriş merkezi olma konusunda iddiasını koruyan City’s’de Roberto Cavalli, Cerutti, DKNY Jeans, Jean Paul Gaultier, Versace Jeans, Ferre, D&G gibi dünyaca ünlü markalar var.

Yerel markalardan ise yurtdışında dikkat çeken ancak Türkiye’de yeni mağazalaşma sürecine başlayan Garize ve Gizia dikkat çekiyor.

5. kat 03.00’a kadar açık olacak

* City’s’de en üst katta sinemalar var. Bu katın bir altı ise özel restoran bölümü. Kazım Çizmeci “Bu bölüm hafta sonları 02.00-03.00’e kadar açık kalabilecek” diyor.

* Aydınlatması farklı olan bu bölüme (5. kat) müşteriler dilerlerse farklı bir asansörden ulaşabiliyor.

* Bana kalırsa burası, alışveriş merkezinin en çekici katı olmuş.


1600 araçlık otopark çok özel

*City’s dışarıdan göründüğü gibi değil. Çok derin. 10 kat var. Aşağıdan yukarı baktığınızda başınız dönüyor. Görüşmeye arabamla gittim ve özel izinle henüz açılmamış 6 katlı otoparkına girdim. Her kat ayrı renk. Sinyalizasyonu devreye girmiş. Otoparkta da her yanda plazma ekranlar var. Ve çok şık.1600 araçlık otopark çok albenili olmuş, bir otopark için inanılır gibi değil.












Haberin Devamı