Gazete Vatan Logo

New York'ta sürpriz buluşma!

New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ABD'li mevkidaşı Clinton ile bir araya geldi

Ahmet Davutoğlu ve Hillary Clinton, BM 67. Genel Kurulu sırasında New York'ta Waldorf Astoria Oteli'nde ikili bir görüşme yaptı. Heyetlerarası görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede NATO, Irak, Suriye, Türkiye-İsrail ilişkileri ve Hz. Muhammed'e hakaret içeren film olmak üzere başlıca beş konu ele alındı.

NATO-AB ilişkileri dahil NATO'yu ilgilendiren konularda genel bir görüş alışverişinin yapıldığı görüşmede, Irak'a, bu ülkedeki son gelişmeler bağlamında kısaca değinildi. Davutoğlu, Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin AK Parti kongresine davet edilmesinden söz etti.

ULUSLARARASI CAMİA SURİYE KONUSUNDA DAHA AKTİF OLMALI

Görüşmenin ağırlıklı konusunu ise Suriye oluşturdu. Davutoğlu, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında bilgi verdi.

İki bakan, uluslararası camianın siyasi anlamda ve insani yardımlar alanında daha aktif olması gerektiği hususunda mutabık olduklarını teyit etti.

NET TAVRINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM

Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmle ilgili olarak da görüşmede, Clinton, filmin ortaya çıkması sonrasında bölgedeki ABD diplomatik temsilciliklerine düzenlenen saldırılarla ilgili hükümetin yaptığı açıklamalardan dolayı Bakan Davutoğlu'na teşekkür etti, ''en başından beri çok net bir tavır koydunuz'' mesajını verdi.

GÜVENLİK KONSEYİNİ ELEŞTİRDİ

BM Genel Kurulu 67'nci dönem toplantıları kapsamındaki yoğun ikili görüşme trafiği ve programlarına devam eden Bakan Davutoğlu, BM reformu çalışmasının ele alındığı bir toplantıda, BM Güvenlik Konseyi'nin gerektiği yerde ve zamanda karar alamaz duruma gelmesini eleştirdi, reform ihtiyacına vurgu yaptı.

Bakan Davutoğlu, Nükleer Yayılmanın Önlenmesi ve Silahsızlanma Girişimi toplantısına katıldı, ikili görüşmelerine devam etti.

Haberin Devamı