Gazete Vatan Logo

Neşter hocalarının şaşırtıcı ifadeleri

İşte Doç. Barbaros Dokumacı'nın ifadesi: Firmalardan gelen çeklerin arkasını cirolayıp geri gönderiyorum... Prof. Dr. Kenan Ömürlü: "Bilirkişiden ikisi SSK'da çalışıp CD'leri inceledikten sonra komisyona rapor veren kişilerdir...

SSK'daki Neşter Operasyonu'nda gözaltına alınan Eskişehir SSK Bölge Hastanesi Kardioloji uzmanı Doç. Dr. Barbaros Dokumacı ile Özel Yaşam Hastanesi Kardioloji uzmanı Prof. Dr. Kenan Ömürlü, yedek hakimlik sorgularında şaşırtıcı ifadeler verdi. İşte, Doç. Dr. Barbaros Dokumacı'nın Ankara 1 No'lu DGM Yedek Hakimliği'nde verdiği ifadeler şöyle:

ihaleleri ben başlattım
Türkiye'de doğrudan doğruya üretilen bir stent mevcut değildir. SSK'da stent alımında ihale uygulamasını ilk ben başlattım. SSK'nın daha önce pahalı olarak aldığı stendler nedeniyle idarenin zarara uğradığından, ihale sonunda daha ucuz stent alımını sağladım.

Klinik çalışmaları
Kalp pili ile ilgili olarak yapılan klinik çalışmaları sonunda, bu çalışmalar yurtdışında bulunan firmalar tarafından takip edilmekte ve bu çalışma profesyonel bir çalışmayı gerektirdiğinden belli bir protokol çerçevesinde yapılan uygulamalar sonuçları ve düzenlenen raporlara göre firma tarafından çalışmalar karşılığında belli bir ücret verilmektedir. Benim de yapmış olduğum çalışmalar karşısında Ela Firması'ndan 150 bin Fransız Frangı çek gelmişti. Ancak aynı firma kliniğimize malzeme yardımı yaptığından ben bu çekleri kabul etmedim. Arkasını cirolayıp getiren şahsa iade ettim'. Benim hesabımda böyle bir paranın girdisi yok. Chava Bondy ve Taner Kayacı isimli kişilerin bana verdikleri 3 bin euro istek belgesi, benim yapmış olduğum tedavilerle ilgili gözlemlerimi içeren raporun kaşılığında bana yurtdışından yasal olarak ödenecek ücretle ilgiliydi. Ancak bu para da bana gelmiş değildir. Biz çalışma için hastanemizde bir'etik kurul'oluşturduk ve çalışmalarımım da bu etik kurul adına yaptım.

Bilirkişileri suçladı
Prof. Kenan Ömürlü ise ifadesinde bilirkişileri suçladı. Ömürlü, "Şu anda dosya içinde bilirkişi olarak dinlenip, rapor veren bilirkişilerden ikisi de daha önce SSK hastanesinde çalışıp, CD'leri inceledikten sonra komisyonda uygun görüş belirtilen kişilerdir" dedi. Ömürlü yedek hakimlik sorgusunda şunları anlattı:

"15 yıldır kardioloji dalında çalışıyorum. Bu süre içinde 10 binin üzerinde stent takmışımdır. Özel Yaşam Sağlık Hastanesi'ne 3 yıldır, öğle saatlerinde sadece anjiyo yapmak için gidiyorum. Yapmış olduğum uygulamada kendi hastalarımıza anjiyo veya balon gerektiği durumlarda muayenehanem bu işe müsait olmadığı için Özel Yaşam Hastanesi'nde anjiyo yapıyorum....Dışarıda yapılan stent uygulamalarında SSK, stent uygulamasını CD'ye kaydettikten sonra bu CD'leri topluyor ve gerekli incelemeyi yaptıktan sonra ödeme yapıyor. Şu anda dosya içinde bilirkişi olarak dinlenip, rapor veren bilirkişilerden ikisi de daha önce SSK hastanesinde çalışıp, CD'leri inceledikten sonra komisyonda uygun görüş belirtilen kişilerdir. Bu nedenle daha sonra yaptıkları incelemede CD'deki kayıtlara göre ödemelerin fazla olduğuna ilişkin görüşleri gerçeği yansıtmamaktadır."

Haberin Devamı