Gazete Vatan Logo

Neden ağladığını anlattı

19 Mayıs'ta Gül'ü ziyaret ettiği sırada gözyaşlarına boğulan Ecehan Topal o anı anlattı

ATATÜRK’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 81 ilin gençlik temsilcileriyle Çankaya Köşkü’ne çıkan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile tokalaşırken gözyaşlarını tutamayan Zonguldak Gençlik Temsilcisi 19 yaşındaki Ecehan Topal, o anı anlattı. Topal, Cumhurbaşkanı Gül ile göz göze geldiği anda heyecanlanarak ağladığını söyledi.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bu yıl 29’uncusu gerçekleştirilen Gençlik Haftası etkinliklerinde Zonguldak’ı, Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürlüğü’nün değerlendirmesi sonucu Ecehan Topal temsil etti. Filyos Melek Ahmet Şanlı Anadolu Lisesi mezunu olan ve şu an Lisans Yerleştirme Sınavı’na hazırlanan Ecehan Topal, 19 Mayıs’ta 81 ilin gençlik temsilcileriyle çıktığı Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Gül ile tokalaşırken gözyaşlarını tutamadı. Ankara ve Çanakkale gezilerinin ardından hafta sonu Zonguldak’a dönen Ecehan Topal, bugün Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Serap Köksal’ı ziyaret ederek yaşadığı heyecanı anlattı.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Ecehan Topal, Cumhurbaşkanı Gül ile göz göze geldiği anda heyecanlanarak ağladığını söyledi. Topal, "Cumhurbaşkanımız orada bir konuşma yaptı, onu dinledik. Daha sonra 81 ilden gelen arkadaşlarımızla birlikte Cumhurbaşkanımızla el sıkışıp bayramlaştık. El sıkıştıktan sonra göz göze geldik. Ben o an çok heyecanlandım. O anda elimi bırakmadı. ’Ne oldu?’ gibi bir şeyler söyledi. Heyecandan pek hatırlamıyorum. Ama heyecanımı yenmem için ’Gel o zaman resim çektirelim’ dedi. Hiç unutamayacağım güzel bir anıydı benim için" dedi.

Topal, Cumhurbaşkanı Gül’ün kendisine sevecen ve sıcak davrandığını anlattı. Topal, "Bana, ’Annene, babana, Zonguldak’ta tanıdıklarına selam söyle’ dedi. Ayrıca bayramlaşmanın ardından merdivenlerinde toplu fotoğraf çekimi için sıramızı alıyorduk. Ben ağladığım için en sona geçtim. Orada da beni eliyle tutup en öne çekti. Çok heyecanlı ve güzeldi benim için" diye konuştu.

Haberin Devamı