Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın

Emeklilik yaşı hesaplama yaparak ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Emeklilik yaşı hesaplama işlemlerini tüm sigortalı vatandaşlar yapabilmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulama detaylarına bakalım.

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Emeklilik Yaşınızı Hesaplayın

SGK üzerinden emekli olmak isteyen ve sigortalı olarak çalışan kişilerin, emekli olma konusunda önceden bilgi alması mümkündür. SGK tarafından oluşturulmuş uygulamalar aracılığı ile işlemler yapılarak istenilen konularda bilgi alınabilmektedir. Bu doğrultuda emeklilik yaşı hesaplama yapılarak, kişilerin ne zaman emekli olacağı öğrenilebilir. Emeklilik yaşı hesaplama işlemlerinin yapılmadı için ne zaman emekli olurum uygulaması kullanılmalıdır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA

SSK SORGULAMA

Emeklilik yaşı hesaplama yapmak isteyen vatandaşların emeklilik yaşı hesaplama için gireceği ne zaman emekli olurum sayfasındaki formu doldurması gerekmektedir. Formda detaylı bir şekilde sigorta bilgi girişinin yapılması gerekmektedir. Bilgi girişinin yapılmasının ardından sistem tarafından emeklilik yaşı hesaplama işlemleri tamamlanacaktır. Bu sayede vatandaşlar ne zaman emekli olacağını sadece yaş olarak değil, tariholarak da öğrenebilmektedir.

Ne zaman emekli olurum işlemleri sonucunda kişilerin emeklilik için prim bilgilerini öğrenmesi gerekmektedir. Formda yer alan bilgilerin en önemli bölümü prim bilgileridir ve yapılacak herhangi bir hata doğrultusunda kişilerin yanlış bir hesaplama yapması ve bu nedenle de öğreneceği emeklilik tarihinin de yanlış olmasına sebep olunacaktır. Bu nedenle doğru bir şekilde işlem yapılması için emeklilik yaşı hesaplama sırasında doğru bilgilerin girilmesi gerekmektedir. Bu sayede tüm emeklilik yaşı hesaplama işlemleri doğru olarak yapılacak ve kişilerin öğrendiği bilgiler de geçerli olacaktır.

Haberin Devamı

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Emeklilik yaşı hesaplama dışında vatandaşların yapabileceği işlemlerden birisi de ne kadar emekli maaşı alırımdır. Kişilerin emeklilik dönemi sonrasında ne kadar maaş alacağını öğrenmesi için aylık hesap adlı uygulamayı kullanması gerekmektedir. Sayfa üzerinden yapılacak işlemler sayesinde ne kadar emekli maaşı alırım işlemleri tamamlanarak işlem sonuçlandırılabilir. Tüm sigortalı olan kişilerin ne kadar emekli maaşı alırım üzerinden işlem yapması mümkündür. Üstelik yapılacak olan tüm SGK sorgulamaları ücretsizdir.

Haberin Devamı