Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulama Ve Emeklilik Maaşı Hesaplama

Ne zaman emekli olurum sorgulama işleminin yanında emeklilik maaşı hesaplama gibi hizmetler de SGK tarafından sunulmaktadır. Emeklilik maaşı hesaplama konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlar haberin devamını okuyabilir.

Sigortalı olarak çalışan kişiler, emeklilik sonrasında ne kadar maaş alacağını, emeklilik maaş hesaplama yaparak öğrenebilmektedir. Bu bakımdan istenildiği zaman bu hizmetten yararlanılması mümkün olmaktadır. Bu doğrultuda kişilerin bu konudaki isteklerini ve bilgi almasını sağlamak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emeklilik aylık hesaplama adı altında sayfa oluşturulmuştur. Emeklilik maaş hesaplama yapmak isteyen kişiler bu sayfa üzerinden bu konudaki işlemlerini yerine getirebilmektedir.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SSK GÜN SORGULAMA

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

Çalışan kişilerin sigorta primleri ve sigortası ile ilgili diğer durumlara göre yapılacak hesaplamalar sonucunda alacakları emekli maaşı almaktadır. Emeklilik işlemlerinin sonuçlanması ile birlikte kişilerin hesaplarına her ay emekli maaşı düzenli olarak ödenmektedir. Emekli maaşı hesaplamak için kişilerin emekli maaşı hesaplama sayfasına girdikten sonra bu sayfada yer alan bilgileri doğru bir şekilde doldurmasıgerekmektedir. Böylece sistem tarafından kişinin emeklilik sonrasında ne kadar maaş alacağı hesaplanarak site üzerinden yayınlanmaktadır. Kişiler de bu veriler sayesinde emeklilik sonrasındaki maaşı hakkında bilgi alabilmektedir.

Haberin Devamı

Emekli maaşı genelde çalışanların normla maaşından çok daha az olmaktadır. Bu bakımdan emekli kişiler maddi yönden bir sıkıntı yaşayabilmektedir. Bu tür durumlarda, kişiler ikinci bir işte çalışabilmektedir. Bu tür durumda ise kişilerin belli bir prim ödemesini yaparak durum ile ilgili prosedürleri yerine getirmesigerekmektedir. Bu sayede hem emekli maaşını alabilmekte, hem de ikinci işte çalışarak yeni bir gelir elde edebilmektedir. Bu bakımdan primin aksatmadan ödenmesi yeterli olmaktadır.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda emeklilik sonrasındaki maaş için emeklilik maaş hesaplama yapılması yeterli olmaktadır. Bu imkandan tüm çalışan ve sigortası olan kişiler yararlanabilmektedir. Ücretsiz olan bu hizmet vatandaşlara bilgi verme amaçlı olarak hazırlanmıştır. Bu bakımdan gerçek emeklilik maaş hesaplama SGK tarafından yapılmaktadır.

Haberin Devamı