Gazete Vatan Logo

Ne Zaman Emekli Olurum İle Erken Emeklilik Hesabı Yapabilirsiniz

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile erken emeklilik durumunuzu hesaplayabilirsiniz. Erken emeklilik konusunda gerekli kriterleri öğrenebilirsiniz. Emeklilik hesaplama ve emekli maaşı detaylarına bakalım.

Ne Zaman Emekli Olurum İle Erken Emeklilik Hesabı Yapabilirsiniz

Normal emeklilik şartlarından daha önce erken emekli olma işlemlerinde erken emeklilik işlemleri yapılmaktadır ve herkesin erken emeklilik avantajından yararlanması mümkün değildir. İş yerindeki mağduriyet sebebi ile birlikte kişilerin eski çalışacak durumda olamaması halinde geçerli olan erken emeklilik sayesinde tüm vatandaşlar mağduriyetleri karşılığında emekliye ayrılarak emekli maaşı almaya başlamaktadır.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

SSK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SSK GÜN SAYISI SORGULAMA

Erken emeklilik işlemlerinin her bir adımında SGK üzerinden işlem yapılmakta ve işlemlerin başarılı bir şekilde tamamlanabilmesi için SGK tarafından erken emeklilik konusunda hazırlanan tüm prosedürlere uyulması gerekmektedir. Aksi halde kişinin emekli olması mümkün olmayacaktır. Sizler de bu konuda erken emeklilik işlemleri hakkında SGK’nın yasal prosedürlerini okuyarak olası bir erken emeklilik durumunda, adımları takip edebilirsiniz.

Erken emeklilik dışındaki emeklilik durumları için online olarak sorgulama yapılabilir. Yapılacak sorgulamada, kişilerin erken emeklilik dışında hangi şartlar dahilinde emekli olabileceği ve kaç gün çalışması gerektiği gibi detaylara erişim sağlanabilmektedir. Bu açıdan sizler de ne zaman emekli olurum adı ile yayınlanan emeklilik sorgulama uygulamasını kullanabilir ve emekliliğiniz ile ilgili işlemleri online olarak yapabilirsiniz. Fakat uygulama öncesinde SSK hizmet dökümü almanız yararlı olacaktır. Böylece uygulamada hesaplama yapmak için sizden istenen prim gibi detaylı bilgiler hizmet dökümü aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Gerek erken emeklilik gerekse de normal emeklilik şartları ile emekli olan vatandaşlar, emekli dönemlerinde ne kadar maaş alacaklarınıza dair sorgulamayı online olarak yapabilmektedir. Online olarak yapılacak sorgulamalar sayesinde emekli olduktan sonraki süreçte, kişilerin ne kadar maaş alacağı kolay bir şekilde öğrenilecektir. Maaş konusunda yapılacak sorgulamada sadece kimlik bilgilerinin girilmesi yeterli olacaktır. Aylık hesap adı ile yayınlanan sorgulama sayfasından yararlanılması yeterli olacak işlemlerde hizmet SGK tarafından özel bir saya üzerinden sunulmaktadır. Üstelik herhangi bir üyelik gerektirmeden ve ücretsiz şekilde işlem yapılabilmektedir.

Haberin Devamı