Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum 4A sorgulama işlemleri nereden yapılır?

4A’ya tabi olarak çalışan vatandaşların yanında 4B ve 4C’ye bağlı çalışan vatandaşlar da ne zaman emekli olurum uygulamasından yararlanabilirler. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum 4A sorgulama işlemleri nereden yapılır?

Türkiye’de SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi farklı sektörlere yönelik hizmet vermekte olan sigortaları tek bir çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta emeklilik şartları belirleniyor. Özellikle de SSK sigortalısı yaşlılık dönemlerinde emekli olarak emekli maaşı alabilmek, sosyal hizmetlerden yararlanmaya devam edebilmek, ücretsiz sağlık hizmetleri alabilmek ve daha pek çok yeni hakka sahip olabilmek veya hakkını devam ettirebilmek amacı ile yaşamının büyük bir bölümünü çalışarak geçiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı içerisinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması SSK sigortalısının emeklilik süreçlerine dair en çok merak ettikleri sorulara güncel ve doğru yanıtlar alabilmesine yardımcı oluyor. Modern ve gelişmiş toplumlarda vatandaşların sosyal güvence kapsamı altında kalabilmesi için kesinlikle bir sigorta koluna bağlı olarak çalışmaları gerekiyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan geniş online hizmet ağı içerisinde bulunan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması da SSK sigortalısının emekliliklerinin ne zaman olacağı bilgisine internet kolaylığında ulaşabilmesine yardımcı oluyor. SSK sigortalısı, emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen SSK emeklilik yaşı, SSK prim ödeme gün sayısı ve SSK hizmet süresi koşullarını yerine getirmeleri gerekiyor. Özellikle de SSK sigortalısının kariyer planlamalarına kadar son derece önemli etkileri bulunan bir bilgi olması nedeni ile SSK sigortalısı tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan başlıca Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları arasında yer alıyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması da bu geniş online hizmet ağı içerisinde SSK sigortası mükellefleri tarafından en çok kullanılmakta olan online hizmet uygulamaları arasında öne çıkıyor. SSK sigortalısı dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden doğrudan erişim sağlayabiliyor. Bu uygulama sayfası üzerinden oldukça pratik ve kolay bir şekilde güncel sigorta durumuna göre emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilen SSK sigortalısı, erken emeklilik durumuna ilişkin olarak da bu uygulama üzerinden bilgi alabiliyor. Türkiye’de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı, en geniş online kamu hizmet ağı olarak vatandaşa sigorta sorgulamalarında ve işlemlerinde önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor.

Haberin Devamı

Üstelik Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasını günün her saatinde mesai saati koşulu olmadan ve internete erişim sağlanabilen her yerden yapabilme imkanın bulunuyor. SSK sigortalısının Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik için ne kadar kaldığını öğrenebilme imkanı sunan online hizmet uygulama sayfasında kendisinden istenen sigorta bilgilerini, yine internet üzerinde bulunan SGK’nın bir diğer online hizmet uygulaması olan SSK sorgulama işlemini e-Devlet sistemi üzerinden yaparak, aldığı güncel sigorta bilgiler ile girmeleri tavsiye ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden en doğru ve en günce emeklilik için kalan şartlar durumunu öğrenebilmek için en doğru ve en güncel sigorta bilgilerinin girilmesi büyük bir önem arz ettiğinden bu bilgileri alması öneriliyor. Böylelikle en güncel sigorta bilgilerine göre ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden SSK sigortalısı kalan emeklilik yaşı, SSK prim ödeme gün sayısı ve SSK hizmet süresi bilgilerini ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK sigortalısı öncelikle cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu ve erken yaşlanma durumu bilgilerini girmesi gerekiyor. Daha sonra SSK sigortalısı tarafından ne zaman emekli olurum uygulamasında SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı