Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

İnternette emeklilik tarihi bilgilerini online ne zaman emekli olurum uygulamasıyla öğrenebilme şansı bulunuyor. SSK ne zaman emekli olurum uygulaması tüm Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerince kullanılabiliyor. Üyelik veya şifre gerekli olmadan ne zaman emekli olurum uygulaması ile SSK emeklilik tarihine ne kadar kaldığı bilgisi öğrenilebiliyor.

Ne zaman emekli olacağınızı internetten öğrenebilirsiniz!

Türkiye’de vatandaşların özel sektör alanındaki çalışmaları sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) bünyesinde yer alan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefliği bulunuyor. Modern toplum ve sosyal devlet anlayışı çerçevesinde uzun süre sigortalı olarak çalışan ve sigorta primlerini ödeyebilen vatandaşların yaşlılık döneminde emeklilik haklarını alabilmeleri sağlanıyor. Bu çerçevede de yaşlılık döneminde SSK emeklisi olma hakkına sahip olabilecek SSK sigortası mükelleflerinin en çok merak ettikleri konulardan birisi olan emeklilik tarihlerine ne kadar kaldığı bilgisini online SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden son derece pratik bir şekilde öğrenebilme şansına sahip olabiliyor.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

İnternet teknolojilerini kurulduğu 2006 yılından bu yana son derece etkin ve aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) internet üzerinde yer alan oldukça geniş kapsamlı e-SGK ağı hizmet uygulamaları vatandaşların tüm sigortalılık ve emeklilik işlemleri konusunda 21.yüzyılın hızlı ve pratik işlem olanaklarından yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. 2006 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) tarafından Türkiye’deki sosyal güvence ve sağlık güvence gibi hizmet alanlarında dünya standartlarının yakalanabilmesi ve modern yüzyıla entegre edilebilmesi amacı ile kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu, tarafından internet teknolojileri etkin bir şekilde kullanıldı. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde özel sektör alanında çalışmakta olan milyonlarca SSK mükellefinin ne zaman emekli olabileceklerini dahi son derece pratik ve kolay bir şekilde online ne zaman emekli olurum uygulaması ile öğrenebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde elektronik ortam üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ağı e-SGK ağı uygulamaları oldukça yoğun ve sık bir şekilde ilgi görüyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan ve tüm SSK sigortası mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması milyonlarca SSK mükellefinin SSK sigortalılıkları ve emeklilikleri ile ilgili olarak merak ettikleri en önemli konu olan emekliliklerinin hangi tarihte olacağı bilgisine son derece pratik bir şekilde ulaşabilmesini sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan Sosyal Sigortalar Kurumu sigortası sistemine yönelik olarak kurum tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarını hangi tarihte tamamlayabileceğini ve normal şartlar çerçevesinde SSK emekliliğine ne kadar kaldığı bilgisi tüm SSK mükellefleri tarafından SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde hizmete açılan online ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK mükellefleri tarafından kendisinden istenen bazı kimlik bilgileri, kişisel durum bilgileri ve sigortalılık bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeye dikkat etmesi gerekiyor. Aksi halde ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden alınacak emeklilik tarihi bilgisinin hatalı olması gibi bir durum ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu çerçevede SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK mükellefleri tarafından öncelikli olarak cinsiyet, erken yaşlanma durumu, malullük durumu, doğum tarihi ve hizmete başlama tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

SSK ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ikincil olarak ise SSK prim ödeme gün sayısı, fiili hizmet süresi, diğer sandıklara ait olan gün sayısı, yurtdışı gün sayısı, askerlik-sanatçı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerinin girilmesi gerekliliği bulunuyor.