Gazete Vatan Logo

Ne işiniz varsa takip ederim

Yurt dışı hacmi 30 milyar dolardan 13 milyar dolara kadar gerileyen müteahhitlere hükümetten destek geldi. Bakan Zeybekci, “Şurada bir fırsat var dediğinizde sizinle oraya gelir, o işi takip ederim” dedi

Ne işiniz varsa takip ederim

Son yıllarda jeopolitik sorunlar ve bazı ülkelerdeki ekonomik krizler nedeniyle yurt dışında üstlendikleri proje miktarında gerileme olan müteahhitlere hükümetten destek geldi. Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) istişare toplantısına katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Artık laf üstüne laf koyma zamanı değil, taş üstüne taş koyma zamanı, iş üstüne iş koyma zamanı, üretim bandının yanına bir üretim bandı daha koyma zamanı, müteahhitlerimiz için bir ihaleyi aldıktan sonra ikincisine koşma zamanı” dedi.

Müteahhitlik sektörünün önemine dikkati çeken Bakan Zeybekci, “Şurada bir fırsat var dediğinizde, her zaman olduğu gibi hiçbir engel tanımaksızın, sizinle beraber oraya, hiç de yüksünmeden gelirim. O işi aynı sizin menfaatiniz ve bakış açınızla takip ederiz” diyerek müteahhitlere hükümetin desteğini ortaya koydu. Yurtdışı müteahhitlik hizmetlerinde yıl sonu hedefini 15 milyar dolar olarak açıklayan Zeybekci, artık rakiplerin karşısına paket halinde çalışarak çıkılması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı