Gazete Vatan Logo

Nazım Hikmet 110 yaşında

Nazım’ın Türkiye’den ayrıldığı son nokta olan Tarabya sahilden denize karanfiller atıldı

DÜNYACA ünlü şair Nazım Hikmet 110’uncu doğum gününde anıldı. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile Beşiktaş Belediyesi’nin ortak düzenlediği etkinlikler kapsamında, ünlü şair Nazım Hikmet’in Türkiye’den ayrıldığı son nokta olan Tarabya sahilden denize karanfiller atıldı.

Tarabya Otel’inin önünde düzenlenen etkinliğe Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sinema oyuncusu Tarık Akan, oyuncu Rutkay Aziz ve birçok vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Nazım Hikmet’i sevgiyle andıkları belirterek, Nazım Hikmet’in Türkiye’ nin en önemli şairlerinden olduğunu, ancak sıkıntılı bir hayat yaşadığını söyledi.

"IŞIKLAR İÇİNDE YATSIN"

Nazım Hikmet Vakfı Başkanı Rutkay Aziz de, ünlü şairin 21 Haziran 1951 yılında Türkiye’den ayrıldığını belirterek, "Böylesine bir Türk ve dünya şairine sahip olduğumuz için onur duyuyorum. Ona çok acı çektirdik. Yıllar sonra yurttaşlık hakkını alabilme olanağı bulduk. Bizi bağışlasın. Ancak biz vakıf olarak hem şiirleri, hem oyunları, hem romanlarıyla onun ölümsüzlüğünü sonuna kadar yaşatmaya çalışacağız. Işıklar içinde yatsın" diye konuştu.
Emekli işçi olduğunu söyleyen Ramazan Geçenoğlu’nun, Nazım Hikmet’in ’En mühim mesele’ isimli şiirini okumasının ardından, etkinliğe katılanlar dağıtılan karanfilleri denize attı. Etkinliğin ardından katılımcılara çay ve simit ikram edildi.

Haberin Devamı