Gazete Vatan Logo

Nazarlıklı milli klavye

Türk Telekom, platform özelliği olan yerli öğelere sahip milli bir uygulama geliştirdi. TAMBU adındaki platformda, nazar boncuğundan simit-çaya kadar Türkiye’ye özgü içerikler var

Nazarlıklı milli klavye

Türk Telekom, platform özellikli dijital klavye geliştirdi. TAMBU adı verilen dijital platform, ‘öğrenen sistem’i ile yapay zekânın kapılarını aralıyor. Üzerine yerleştirilen araç çubuğu özelliği ile TAMBU klavyeden hiç çıkmadan GIF gönderme, atasözleri, deyimler ve sözlüklere ulaşma, 100 farklı dilde çeviri yapma, lokasyon paylaşma imkanı sunuluyor. Simitten çaya, sazdan darbukaya, dantelli TV’den nazar boncuğuna kadar Türkiye’ye özgü birçok içerik TAMBU’da yer alıyor. TAMBU ile kullanıcılar, herhangi bir mesajlaşma platformu üzerinden yazıştığı bir arkadaşıyla, bu içerikleri paylaşabilecek.

Ayrıca kullanıcılar, TAMBU’da kendi yaşadıkları şehre özel içerikler de bulabilecek. TAMBU kullanıcıları, Tivibuspor’daki maçlarda pozisyonları, golleri, ofsaytları gerçek zamanlı olarak GIF formunda paylaşabilecekler.

İhraç edilecek

Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir, zengin içeriği ile kullanıcılarına hem eğlenceli hem de interaktif zaman sağlayan TAMBU’nun tüm IOS ve Android cihazlardan ücretsiz olarak indirilebildiğini söyledi. Demir, şu bilgileri verdi: “İlk yerli platform TAMBU’da sadece eğlenceli içerikler yok. İleride markalar müşterileriyle bu platform üzerinden iletişime geçebilecekler. Biz TAMBU’yu, tüm bu özellikleri ile Türkiye’ye değer katacak, uluslararası normlarda, bağımsız ve güçlü bir platform olarak konumlandırıyoruz. TAMBU’nun bu özellikleri üzerine koyarak artırması, global bir ürün olarak piyasada varlığını sürdürmesi, kullanıcıları hem performans hem de içerik anlamında mutlu etmesi, gelecekte dijital uygulama standartları arasında gösterilmesi ve global bir değer olarak ülkemizi gururlandırması şu an için öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu nedenle, biz bu projeyi yurt dışına da ihraç etmeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı