Gazete Vatan Logo

NASA'dan Oscarlı filme gönderme

Interstellar filminin "En İyi Görsel Efekt" dalında Oscar kazanmasının ardından NASA bir Tweet paylaşarak alkış topladı.

NASA'dan Oscarlı filme gönderme

Interstellar filminin "En İyi Görsel Efekt" dalında Oscar kazanmasının ardından NASA bir Tweet paylaşarak alkış topladı.

Gerek ülkemizde, gerekse yurtdışında Twitter ’ın sadece haberleşme ya da iletişim aracı olan bir sosyal medya platformu olmadığına ve çeşitli tartışmalara, göndermelere de sahne olduğuna sık sık tanıklık ediyoruz. Firmaların birbirleri ile atışmaları, kişilerin firmalara olumlu ya da olumsuz eleştirileri, ses getiren reklam çalışmaları ve elbette ünlülerin attığı Tweet’ler ya da destek ekibi çalışanlarının iğneli cevapları… İşte bunlardan bir yenisi de geçtiğimiz günlerde düzenlenen Oscar Ödül Töreni’nin ardından NASA’dan geldi.

Sık sık Curiosity gibi uzay araçlarının durumları ve son bulgular ile ilgili Tweet’ler atarak bilgilendirme yapan NASA, aynı zamanda üslubu ile de bir şekilde evrenin gülen ve gülümseten yüzü olarak belki de kimilerinin kafasındaki bilimin soğuk tavrını kırmayı başardı ve adeta bir arkadaş üslubu ile 35.600 takipçi sayısına ulaştı.

Geçtiğimiz günlerde de Oscar Ödül Töreni’nde En İyi Görsel Efekt dalında Oscar kazanan ve öncesinde de adından çokça söz ettiren Interstellar (Yıldızlar Arası) filmine Twitter hesabından tatlı bir gönderme yapan NASA, paylaştığı uzaydan çekilmiş Dünya fotoğrafını paylaştı.

NASA’nın Tweet’inde “Interstellar 2015’in en iyi görsel efekti Oscar’ını kazandı. İşte bu da Dünya’nın görsel efektsiz hali” denildi.

Haberin Devamı

Buna ek olarak Kepler görevi konusunda da bilgilendirme yapan NASA, projenin sürdüğünü ve üzerinde yaşam olabilecek ya da insanların yaşaması için uygun koşullara sahip gezegenler aramaya devam ettiklerini de yine Interstellar’a gönderme yaparak duyurdu.


Bu Tweet’inde de “Interstellar filminde yeni dünyaları keşfediyorlar. NASA, Kepler ile onları gerçekten buluyor” diyerek Kepler görevi ile bulunan ve Dünya’ya çok benzeyen bir gezegenin fotoğrafını paylaştı.