Gazete Vatan Logo

Naim’in vasiyetiydi artık resmen kızı

Dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Süleymanoğlu’nun kızı olduğunu iddia eden Japon Sekai Mori’nin açtığı babalık davasında karar verildi. Mahkeme, Mori’nin Süleymanoğlu’nun kızı olduğuna hükmetti

Naim’in vasiyetiydi artık resmen kızı

Geçen yıl yaşamını yitiren dünya ve olimpiyat şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun kızı olduğunu iddia eden Japon Sekai Mori’nin açtığı babalık davası karara bağlandı.

Büyükçekmece 4. Aile Mahkemesi’ndeki duruşmaya, davacı Sekai Mori’nin avukatı Keiko Torigoe ve Hülya Aksakal ile davalılar Naim Süleymanoğlu’nun kızları Esin ve Sezin Süleymanoğlu’nun vekili Çiğdem Adak katıldı. Hakim, celse arasında Süleymanoğlu’nun mezarının açılarak doku ve kemik örneklerinin alındığını hatırlattı. İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından örnekler üzerine yapılan DNA testi sonucunun dosyaya ulaştığını belirten hakim, gelen raporda Mori’nin yüzde 99,99 ihtimalle Süleymanoğlu’nun kızı olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Davacı Mori’nin avukatı, raporun kendi iddialarını doğruladığını belirterek, talepleri doğrultusunda karar verilmesini istedi. Davalılar Süleymanoğlu ailesinin avukatı ise raporun bir gün içerisinde düzenlendiğini iddia ederek, “Raporun gerçeğe uygun olmayacağını düşünüyoruz. Bu yönden yeniden rapor alınmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde davanın reddine karar verilsin” dedi. Mahkeme, raporun karar vermeye yeterli ve elverişli olduğunu gerekçe göstererek, yeniden rapor aldırılması yönündeki talebi reddetti. Davayı karara bağlayan mahkeme, Kiyoko Mori kızı, Japonya Devleti uyruklu 1991 doğumlu Sekai Mori’nin babasının Naim Süleymanoğlu olduğuna hükmetti. Bu konuda nüfus müdürlüğünce gerekli işlemlerin idari olarak yerine getirilmesine karar veren mahkeme, gerekçeli kararın açıklanmasıyla birlikte taraflara itiraz etme hakları olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

‘Ben gidince ele güne muhtaç kalmasınlar’

Naim Süleymanoğlu’nun bulunması için vasiyet ettiği Japon kızı Naomi’nin izine 2017’de Japonya’da ulaşılmıştı. Muharrem Sarıkaya Naomi’nin bulunmasını köşesinde şöyle anlatmıştı;

Çok değil, ailesinin “Naim’in Japonya’daki kızının da mirasta payı var, hak geçmesin; bulunmasına yardımcı olur musun?” çağrısının üzerinden 1 hafta geçti. “Ankara Zekai Tahir Burak Büyük Doğumevi’nde 1991’de dünyaya gelen Naomi” bilgisinin ötesinde elimde veri yoktu. Seul Olimpiyatları sırasında tanıştığı, Türkiye’ye davet edip birlikte yaşadığı Kyoto Mori isimli gazeteciden, 1991 sonunda bir kız çocuğu dünyaya geldiği kesindi. Kyoto Mori 1994’te Ankara’ya tekrar döndüğü verisi geldi. Kızını Naim’e göstermek için yaşadığı evine gitmiş, ulaşamayınca kapıcıya “Kızınla geldim, oteldeyim, beni ara” notunu bırakmıştı. Ancak o not Naim’in eline hiç ulaşmadı; o dönem birlikte yaşadığı kadın tarafından anında yok edildi. Naim’in hiç evlenmemiş olmasına karşın, 3 kadından olan 4 kızına ne kadar düşkün olduğunu göstermeye yeterdi. Hastalandığı dönemde Naim geldi, ‘Benim 4 kızı da benden sonra kimseye muhtaç etmeyecek, iyi kira geliri olan bina satın al. Ben gidince ele güne muhtaç kalmasınlar, geçimlerini sağlayacak gelirleri olsun’ dedi.

Haberin Devamı