Gazete Vatan Logo
Magazin Müzikalde oynamak istiyorum

Müzikalde oynamak istiyorum

TRT ekranlarının sevilen dizisi ‘Hangimiz Sevmedik’te ‘Sevda’ karakterini canlandıran Funda Bostanlık, oyunculuk kariyeri için Almanya’dan Türkiye’ye taşınmış bir oyunculuk sevdalısı. Bostanlık, gelecekte mutlaka bir müzikalde yer almak istediğini söylüyor

Müzikalde oynamak istiyorum

TRT’de yayınlanan ‘Hangimiz Sevmedik’ dizisiyle tanıdık sizi ama sizin hakkınızda çok fazla bilgimiz yok. Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Almanya’nın Köln şehrinde doğup büyüdüm. Almanya’da Oyunculuk Tiyatro/Film Bölümü mezunuyum. Konservatuvarda okuduğum dönem bazı projelerde oyuncu olarak yer aldım. Köln’de ‘Bühne der KulturenTheater’da staj yaparken sevgili hocam Erdoğan Egemenoğlu ile tanıştım ve ondan özel tiyatro eğitimi almaya başladım. Eğitimlerimi tamamladıktan sonra İstanbul’a yerleşip çalışmak istedim. Çünkü kendi vatanımda, kendi toprağımda kendimi ait hissettiğim yerde şansımı denemek istedim. Türkiye’de ilk dizi deneyimim ‘Filinta’ oldu. ‘Cin-Ayeti Aşk’, ‘Bir Avuç Sonsuzluk’ ve ‘Hasret Bitti’ gibi sinema filmlerinde rol aldım. Bu 3 film de vizyona girmeye hazırlanıyor.

Almanya’da da çeşitli projelerde rol aldınız. Oradaki dizi sektörüyle Türkiye’deki dizi sektörünü karşılaştırabilir misiniz?

Türkiye dizi konusunda Almanya’ya göre daha iyi durumda. Burada daha fazla dizi çekiliyor ve televizyon izleyicisi ekranda ilgi alanına göre bir dizi bulabiliyor. Orada bu denli bir çeşitlilik yok.

Haberin Devamı

‘Hangimiz Sevmedik’ dizisinin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?

Senaryoyu çok sevdim, çok sıcak buldum. Özellikle de canlandırdığım Sevda karakteri çok hoşuma gitti. Daha sonra Sevda karakterinin deneme çekimlerine hazırlandım. Uzun çalışmalar sonucunda projeye dahil oldum.

Almanya’da doğup büyüdünüz. Türkçe konuşurken zorlanıyor musunuz?

Açıkçası hayır. Çünkü ben aksan konusunda Türkiye‘ye gelmeden önce diksiyon eğitimi almıştım ve hâlâ eğitimime devam ediyorum. Menajerim Tuncay Altınoğlu’nun desteğiyle şu anda Filiz Çelik hocamdan da eğitim alıyorum. Ve dizide de tekste bağlı kalarak okuma yaptığım için sıkıntı yaşamıyorum.

Peki, sizin hayalinizdeki rol nedir?

Şu an oynadığım Sevda karakteri zaten hayalimde oynamak istediğim rollerden bir tanesi. Bu karakteri oynadığım için çok mutluyum. Kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum. Bu rolün dışında bir ajan, avukat, dilsiz bir kadını ya da otizimli birini oynamak isterim. Müzikallere de ilgim var. Şarkı söylemeyi ve dans etmeyi seviyorum… Müzikal türünde bir filmde oynamak da hayallerim arasında yer alıyor. İnşallah bir gün kısmet olur.

Haberin Devamı