Gazete Vatan Logo

Müşterisini şemsiye ile döven taksiciye 6.5 yıl hapis isteniyor

İstanbul’da bindiği taksi şoförüyle trafik sıkışıklığını bahane ederek indirmek istediği yolcu arasında çıkan tartışmada, taksi şoförü yolcusunu şemsiye ile dövdü. Taksici hakkında, 6,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Müşterisini şemsiye ile döven taksiciye 6.5 yıl hapis isteniyor

Savcılık tarafından hazırlanan iddianameye göre, 2 ay önce ev hanımı Zeykir Ç., Mecidiyeköy’den hastaneye gitmek için Aytaç Ö.’nün kullandığı ticari taksiye bindi. Çağlayan istikametine doğru giderken yağmur nedeniyle trafiğin yoğun olduğunu gören taksici Zeykir Ç.’ye “Burada in, trafik var seni götüremem” dedi. Hastaneye yetişmek zorunda olduğunu belirten Zeykir Ç., “Çok yağmur yağıyor, burada inemem, hastaneye gitmeliyim” diye karşılık verdi. Bunun üzerine taksici Aytaç Ö. iddiaya göre, “İnsene lan” diye bağırarak ağır hakaretler ettiği Zeykir Ç.’yi zorla araçtan indirdi. Daha sonra Zeykir Ç. “Terbiyesiz” dediği taksicinin saldırısına uğradı. Kadının elindeki şemsiyeyi alan taksici, yaşlı kadının başına sertçe vurarak kırdı. Ardından yaşlı kadını yumruklamaya başladı. Çevredeki insanlar olaya müdahale ederek kadını taksicinin elinden kurtardı. Soluğu karakolda alan yaralı kadın Aytaç Ö.’den şikayetçi oldu.

‘O bana vurmaya başladı’

Taksi şoförü Aytaç Ö. ise ifadesinde yaşlı kadını suçlayarak, “Araca binmeden önce kendisini Şişli’ye kadar bırakamayacağımı ama yol üstüne indirerek para da almayacağımı söyledim. Bunun üzerine araca bindi. Ardından kendisine otobüs durağının orada inmesini söyledim. Sinirlenerek bana bağırmaya başladı. Tartışma çıktı. Şemsiyeyle kafama vurdu. Şikayetçiyim” dedi. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede, taksi şoförü Aytaç Ö. hakkında, “Yaralama, mala zarar verme ve hakaret” suçlarından 1 yıldan 6,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Haberin Devamı

Kalp hastası kadına vurdu

Hastaneye giderek rapor alan Zeykir Ç. ifadesinde, “Yoğun yağmura rağmen beni araçtan indirdi ve gideceğim yere götürmedi. Bana vurmaya başladığında kalp hastasıyım bana vurma dememe rağmen dinlemeyerek vurmaya devam etti. Vatandaşlar beni kurtardı.Şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum” diye konuştu.