Gazete Vatan Logo

Mustafa Bayram'la uğraşmayın pişman olursunuz

Eski CHP'li Mikail İlçin tehdit savurmak için basın toplantısı yaptı: Bayram'a bir harekette bulunulduğu takdirde Hani aşiretiyle beraber müdahale ederiz

Eski CHP Hakkari Milletvekili ve Hani aşireti lideri Mikail İlçin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı tehdit edip, Mustafa Bayram'a sahip çıktı...

Van Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Şehir Parkı'nda basın toplantısı düzenleyen eski CHP Hakkari Milletvekili Mikail İlçin, çok tartışılacak açıklamalar yaptı.

İlçin, uyuşturucu kaçakçılığından gözaltına alınan oğlu Hamit Bayram'ın baskınla kaçırılması olayıyla ilgili tutuklantıktan sonra 30 milyar lira kefaletle serbest kalan eski Van Milletvekili Mustafa Bayram'a sahip çıkıp, CHP'nin bu olayı çok büyüttüğünü söyledi. CHP ve Baykal'ın bu olayı büyütmesiyle puan kaybettiğini ileri süren Mikail Ilçin, "Bayram, bölgede geniş bir aşirete sahiptir. Ben mensubu olduğum Hani aşiretiyle birlikte Bayram'a yapılacak haksızlıklara tepki göstereceğim" dedi.

Van'ın son olaylarla çok büyük bir yara aldığını ifade eden İlçin, CHP tarafından gönderilen ve Mustafa Bayram olayını inceleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi başkanlığındaki heyete büyük tepki gösterdi.

Heyetin Van'da incelemeler yapmasının büyük talihsizlik olduğunu söyleyen Ilçin şöyle konuştu:

"Ben burada olsaydım heyeti burada 1 saat bile durdurmazdım. Çünkü onların burada işi yok. Olayı büyütüp 2'nci Susurluk diye lanse ettiler. Ben buradan Baykal'ı uyarıyorum. Mustafa Bayramla uğraşmasın. Mustafa Bayram'ı küçük düşüremezler. Mustafa Bayram ile uğraşırlarsa pişman olurlar. Bütün olaylar onların aleyhine gelişecektir. Bu konuda bölgedeki aşiretler olarak tepkilerimizi, eylemlerle dile getireceğiz."

Mikail İlçin kimdir?
Mikail İlçin, CHP'den milletvekilliği yaptı, AKP'den il genel meclisi aday adayı oldu, aday yapılmayınca da Güçbirliği'ni temsil eden SHP'ye geçti. İşte İlçin'in icraatları...

* Geçen yıl, Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkam Orgeneral Özkök, ve Dışişleri Bakanı Gül'e birer mektup göndererek, Irak'ın parçalanarak burada bir Kürt devletinin kurulmasına destek verilmesini istedi. İlçin, "Kuzey Irak'taki Kürt grupların kurmak istediği Kürdistan Devleti'ne destek verin" dedi.

* Bir ticari anlaşmazlık yüzünden Allah'a mektup yazarak Erbakan'ı şikayet etti. İlçin, bir fabrika kuruluşu nedeniyle anlaşamadığı Erbakan için, Allah'a yazdığı şikayet mektubunu basına dağıtmıştı.

* İmralı'da müebbet hapis cezasını çekmekte olan tasfiye edilen PKK'nın lideri Öcalan ile görüşme talebinde bulunan girişime de destek veren Ilçin, Öcalan'ı ziyaret etmek için dilekçe de vermişti.

Rozetini Erdoğan takmıştı
1973-1977 yılları arasında 4. dönem Meclisi'nde de CHP Hakkari Milletvekili olarak görev yaptı. 3 Kasım öncesi, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın Hakkari'de düzenlediği mitingde, bizzat rozetini takarak, partisine dahil ettiği İlçin, 28 Mart'ta AKP'den il genel meclisi aday adayı oldu. Ancak aday yapılmadı. Seçimden bir hafta önce Güçbirliğini temsil eden SHP'ye geçti.

Haberin Devamı