Gazete Vatan Logo

Müslümanlardan nasıl nefret edebilirim ki?

Basra’da görev yaparken bir yol kenarı bombasıyla bacaklarını kaybeden İngiliz asker dünyada yükselen İslamofobiye karşı en güzel cevabı gerekçelerini sıralayarak verdi

Müslümanlardan  nasıl nefret  edebilirim ki?

İngiliz Chris Herbert, 2007 yılında Irak-Basra’da bir yol kenarı bombası nedeniyle bacağını kaybetti. O zamanlar henüz 19 yaşında, birçok arkadaşını çatışmalarda kaybetmiş genç bir askerdi. Ortadoğu ülkelerinde yara alan ya da hayatını kaybeden arkadaşlarını gören çoğu Amerikalı ve İngiliz askerin aksine, İslam ve Müslüman nefretiyle dolmak yerine bir Facebook gönderisiyle İslamofobik söylemlere cevap verdi. Herbert kendisine en çok sorulan sorunun ‘Müslümanlardan nefret ediyor musun?’ sorusu olduğunu belirterek ‘İnsanlar ampüte bacağım nedeniyle benden ırkçı bir tutum bekledikçe sinirlerim bozuluyor. Müslümanlardan nefret etmiyorum’ dedi ve gerekçelerini sıraladı.

Evet, bir İngiliz olarak bacağımı Müslüman bir teröristin koyduğu bomba yüzünden kaybettim. Ama aynı gün, İngiltere ordusunun üniformasını taşıyan bir Müslüman asker de kolunu kaybetti.

Beni çatışma alanından alan ambulans helikopterin içinde Müslüman bir sağlık çalışanı da vardı.

Ameliyatımda bulunan Müslüman bir doktor sayesinde yaşama tutundum.

Haberin Devamı

İngiltere’ye döndüğümde benimle ilgilenen sağlık ekibinin içinde Müslüman bir hemşire de vardı.

Protez bacağımla yürümeyi öğrenmeye çalıştığım rehabilitasyon günlerimde, o ekibin içinde yine bir Müslüman asistan görev yapıyordu.

İngiltere’ye döndüğümde babamla buluşacağım ilk gün Müslüman bir taksici benden ücret almadı.

Müslüman bir doktor, ilaçlarımın yan etkilerini bilmeyen babama birçok tavsiyede bulundu, durumla nasıl baş edebileceği konusunda destek oldu. Üstelik bir pub’da.

Tüm bunlara karşılık;

Bir İngiliz, kız arkadaşımın yüzüne karşı ‘Benim gibi biri dururken bu kötürümle ne işin var?’ diye sordu.

Bir İngiliz asansöre önce binebilmek için tekerlekli sandalyemi itti. (Yine de bana da yardımcı olan çok fazla İngiliz var, onlardan nefret ettiğimi söylemiyorum, hahaha!)

Demeye çalıştığım şu, beni rahat bırakın. Kimi sevip sevmediğimi, kime teşekkür borçlu olduğumu ve olmadığımı biliyorum. Eğer Müslüman bir terörist yüzünden tüm Müslümanlardan nefret etmek istiyorsanız buyrun nefret edin. Ama ben onlar yüzünden bacağını kaybeden biri olduğum için kolay hedefim diye, kendi düşüncelerinizi bana empoze etmeye çalışmayın. Taliban ya da DAEŞ gibi terör örgütleri yüzünden tüm Müslümanlardan nefret etmek, birkaç hristiyan terör örgütü nedeniyle tüm hristiyanlardan nefret etmekten farksız. Bu yüzden kendinize bir hayat kurun, ailenize sarılın ve işinize bakın!

Haberin Devamı