Gazete Vatan Logo

Mursi’ye 20 yıl hapis

Mısır yargısı, 2013’teki askeri müdahalede görevden alınan eski Cumhurbaşkanı Mursi’ye, halkı şiddete teşvik suçlamasından 20 yıl hapse mahkum etti. Mısır’da 2013 yazında askeri müdahaleyle görevinden uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve beraberindeki 11 Müslüman Kardeşler lideri, 2012’de yaşanan ve kamuoyunda ‘İttihadiyye olayları’ olarak bilinen davada, 20’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Aynı davada yargılanan iki sanığa ise 10’ar yıl hapis cezası verildi.

Hakim Ahmed Yussef, söz konusu liderlerin, ‘olaylar sırasında şiddete başvurulması, protestoculara işkence yapılması ve tutuklanmasındaki’ rollerinden ötürü mahkûm edildiğini açıkladı. Hakim; sanıkları, idam cezasıyla sonuçlanabilecek cinayet suçlamalarından ise akladı.

‘İttihadiyye olayları’ davası, başkent Kahire’deki başkanlık sarayının dışındaki olaylarla ilgili açılmıştı. Mursi destekçileriyle muhaliflerin çatıştığı olaylarda en az 10 kişi ölmüştü. Mursi hakkında açılan diğer 2 davanın karar duruşmaları 16 Mayıs’ta görülecek.

Haberin Devamı