Gazete Vatan Logo

Murat Sancak’a pusu

Star Medya Grubu'na ikinci saldırı

Murat Sancak’a pusu

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak aracında silahlı saldırıya uğradı. Araca 21 kurşun isabet etti. Yaralanan olmadı. Star’a daha öncede bomba gönderilmişti

Star Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve işadamı Ethem Sancak’ın yeğeni Murat Sancak, koruması ve şoförünün bulunduğu otomobile dün saat 12.00 sıralarında İstanbul Hadımköy Çamlıca Caddesi’ndeki ALKENT 2000 Sitesi önünde bir otomobil çaptı. Koruma ve şoför araçtan indikleri sırada yüzleri maskeli iki saldırgan tarafından çapraz ateşe tutuldular. Saldırıya Sancak’ın koruması karşılık verirken saldırganlar olay yerinden kaçtı. Sancak’ın aracına 21 mermi isabet etti. Aracın ön cam yolcu bölümüne 4 kurşun geldiği bunlardan 2’sinin içeriye girdiği, 2’sinin ise camda kaldığı belirtildi. Araçta inceleme yapan polis saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Sancak saldırıyı yara almadan atlattı. Geçen ay Star Medya Grubuna bağlı 24 Televizyonu ve Star gazetesinin bulunduğu binanın bahçesine bırakılan bomba etkisiz hale getirilmişti.

Haberin Devamı

Başbakan aradı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, silahlı saldırı düzenlenen Star Medya Grup Başkanı Murat Sancak’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Davutoğlu, bundan sonrası için güvenlik önlemlerinin de artırılması talimatını verdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da Sancak’a yönelik saldırıyla ilgili olarak, “Bu tür saldırılar devleti dize getiremez, siyaset kurumunu, medyayı ve milletimizi dize getiremez, susturamaz, yıldıramaz, sindiremez” dedi. Birçok bakan ve vekil de saldırıyı kınadı.

Bir tane canımız var
Murat Sancak saldırı sonrası ilk açıklamasında “Bir tane canımız var. Bu kadar şehit varken biz şehit olmuşuz çok mu. Biz asla ve kata geri durmayacağız yayınlarımızda. Milli menfaatler ne gerektiriyorsa aynen devam ettireceğiz” dedi.
‘Bunlar bir blok’
ES Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak: Doğruları yüksek sesle dillendirerek bu ülkeyi ve milleti savunmaya devam edeceğiz. Bu tür saldırılarla bizi yıldıramazlar. Bu ülkeyi, bu milleti ve liderini savunmamızdan rahatsız oldukları için saldırıyorlar. Bunlar bir blok. Köşe yazarından tutun da dağdaki teröristine kadar herkes var. Miting meydanlarında hedef gösterenler de işin içinde.
‘Terör güç birliği yaptı’
Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak: Daha önce gazetemize bombalı saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırıyı gerçekleştirdiği ifade edilen MLKP’nin, ‘Bu sefer kurtuldunuz, bir dahaki sefere kurtuluşunuz olmaz’ ifadelerinin yer aldığı bildirileri görüldü. Bu saldırının kim veya kimlerce yapıldığı henüz belli değil. PKK veya bir diğer örgüt fark etmez. Çünkü terör güç birliği yapmıştır.
‘Karanlık güçler iş başında’
Meslek örgütlerinden de sert tepki geldi:
- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC): Karanlık güçler yine iş başındadır. Bu terör eylemini kınıyor ve lanetliyoruz. Faillerin en kısa sürede bulunmasını bekliyoruz.
- Anadolu Yayıncılar Derneği: Demokrasinin ve çok sesliliğin teminatı olan özgür basın şiddetle susturulamaz.
- Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü: T terör saldırısını şiddetle kınıyor, geçmiş olsun diyoruz.

Haberin Devamı