Orhan Baba da var İzzettin Doğan da

Haberin Devamı

Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi, yarın saat 18’de önemli bir akşam yemeğine ev sahipliği yapacak.

Dolmabahçe’de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, “Çözüm süreci, Akil İnsanlar Heyeti İstişare Toplantısı” var.

Bu önemli heyette kimlerin yer alacağı da o davet ile birlikte tam olarak netleşmiş ve ortaya çıkmış olacak.

***


Dün akşam saatleri itibariyle ulaşabildiğim bilgilere göre ‘Akil İnsanlar Heyeti’ne dair bazı detaylar ve heyette yer alacak bazı isimler şöyle:

* Heyet;

- Yaklaşık 60 kişiden oluşacak.

- Türkiye’nin 7 bölgesinde görev yapacak 7 komisyondan müteşekkil olacak.

- Her komisyonda en az 7 kişi yer alacak.

- Her komisyonun bir başkanı, bir de sekreteri olacak.

***


* Heyette;

- TOBB, TİSK, TESK gibi birlik, sendika, konfederasyon, ticaret / sanayi odası vb sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile bazı baroların başkanlarının yanında medya, sanat ve akademi dünyasından önde gelen isimler yer alacak.

(Bu noktada hemen belirtmeliyim ki, yarın (Perşembe) öğreneceğimiz listede bugün bile değişiklikler olma ihtimali var. Yani bazı isimler çıkabilir, yeni bazı isimler dahil olabilir heyete.)

***


Medyada bugüne kadar yer alan isimleri zaten biliyorsunuz.

Dikkat çekici bazı yeni isimler e de bu yazıda yer vermiş olayım.

Mesela İzzettin Doğan.

Mesela Arzuhan Doğan Yalçındağ.

Mesela sanat dünyasından; Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Yılmaz Erdoğan, Kadir İnanır. (Hülya Avşar ismi de konuşuluyor ama kesin olarak teyit edemedim.)

Medya mensupları ve akademisyenlerden; Murat Belge, Doğu Ergil, Beril Dedeoğlu, Ali Bayramoğlu, Deniz Ülke Arıboğan, Oral Çalışlar, Sibel Eraslan, Baskın Oran, Nihal Bengisu Karaca.

***


Yukarıdaki isimlerden bazılarını aradım dün.

Konuştuğum ‘akil insan adayları’ söz birliği etmişçesine, listede yer aldıkları resmi olarak kesinleşinceye kadar yorum yapmamayı tercih ettiklerini söylediler.

DİĞER YENİ YAZILAR