TSK ile dayanışma sözde kalmasın

Zeytin Dalı Harekâtı’nda 13’üncü güne girildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) dün yaptığı açıklamaya göre operasyonun ilk 12 gününde öldürülen terörist sayısı 712’ye ulaştı.

Türk Ordusu, bu kapsamlı harekâtta (dün itibariyle) 5 şehit verdi.

***

Harekâtın başlamasıyla birlikte ortaya çıkan toplumsal duyarlılık, milli bir seferberlik niteliğinde sürüyor.

Afrin cephesindeki askerlere atkı, şapka, kazak ören anneler haberi bu konudaki en somut gösterge.

Operasyon alanındaki personelin moralini yüksek tutmak, muhakkak ki böyle dönemlerde çok önemli.

Bunun kadar önemli olan bir diğer nokta da, terörle mücadelede şehit olan askerlerin ailelerine verilecek olan destek. Tabii yaralanan, uzvunu kaybeden gazilere de…

***

Mehmetçik Vakfı’nı duymayanınız yoktur.

TSK ile dayanışma sözde kalmasın

35 yıllık, saygın, güvenilir bir yardım kurumu Mehmetçik Vakfı.

Vakfın hedef kitlesi, vatani hizmetini yaparken şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü olduğu yakınlarıyla malul gazi ve engelli olan Mehmetçikler ile çocukları.

Haberin Devamı

Dediğim gibi, hepimizin bildiği, tanıdığı, adını duyduğu bir vakıf.

Peki ya TSK Dayanışma Vakfı?..

Sadece zorunlu askerlik hizmetini yapan er ve erbaşlar ile ailelerine yardım eden Mehmetçik Vakfı’nı biliyoruz ama Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı’ndan neredeyse hiçbirimizin haberi yok.

Oysa, işte devam etmekte olan Zeytin Dalı dahil, terörle mücadele operasyonlarında verilen şehitlerin ailelerine maddi destek sağlayan TSK Dayanışma Vakfı.

Zeytin Dalı Harekâtında şehit olan 5 personelin ailelerine yardım yapan tek kurum TSK Dayanışma Vakfı.

Vakıf; subay, astsubay, sivil memur, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve sözleşmeli erlerden şehit olanlar ile görevdeyken hayatını kaybedenlerin aile fertlerine, gaziler ya da malul olanların ise kendilerine nakdi yardım yapıyor.

2000 yılından bu yana faaliyette olan vakıf ilk 16 seneyi, yardımlarını bağış almadan, sadece TSK personelinin ödediği yıllık katkı paylarından toplanan paralarla yaparak geçirmiş.

Ancak bu kaynak artık maalesef yetersiz kalıyor.

Haberin Devamı

***

Bu yılın ilk ayında, (düşen Casa uçağında, Bitlis Hizan’da çığ altında kalanlar ve Zeytin Dalı Operasyonu’nda hayatını kaybedenler dahil) toplam 17 şehit verildi.

TSK Dayanışma Vakfı, şehitlerin ailelerine, personelin hizmet yılına göre ödeme yapıyor. Statü ve rütbe farkı olmaksızın, hizmet süresine göre… Hizmet süresi az olan personele daha fazla yardım yapılıyor.

Vakıf yetkilileri etkin terörle mücadele kapsamında verilen şehit sayısının maalesef arttığını, bu durumun sonucu olarak da vakfın gelirlerinin, yardımlar için yetersiz kaldığını belirtiyor. İşte bu nedenle, profesyonel askeri personele yardım yapan tek vakıf olan TSK Dayanışma Vakfı hepimizin bağışlarını bekliyor.

***

Dediğim gibi, Afrin seferberliğinde cephedeki askere moral vermek elbette önemli ama o cepheden dönemeyen kahramanların ailelerine destek de bir o kadar mühim.

TSK ile dayanışma sözde kalmasın

DİĞER YENİ YAZILAR