Devletten ‘Buse’ geldi

İki bakanlık birden devreye girdi ve Buse için yeni bir dönem başladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ danışmanlarına, “Buse konusunda ne gerekiyorsa yapılması” talimatını verdiler.

Buse için bir ‘Işık’

Üç gün önce bu köşeden duyurmuştuk Buse’nin dramını.

Devletten ‘Buse’ geldi

VATAN, 11 Temmuz 2017 Salı günü “Devletten bir Buse bekliyor” sürmanşetiyle çıktı.

Haberi okuyan Milli Savunma Bakanı Işık, bir danışmanına özel olarak Buse’nin durumuyla ilgilenme görevi verdi.

“Buse kızımız ile ilgili ayrıntılı bir çalışma yapın. Bugüne kadarki süreci araştırın, ne sorunu varsa takip edin, çözüm önerileri üzerinde çalışın ve sonuçları direkt bana getirin.”

Bakan Işık’ın attığı ve Buse için bir ‘ışık’ olabilecek adım, işte verdiği bu talimat.

Sağlık Bakanlığı da devrede

İkinci iyi haber de Sağlık Bakanlığı’ndan geldi.

Bakan Recep Akdağ da VATAN’ın haberi üzerine danışmanlarına benzer bir talimat vererek “Buse evladımız ile ilgili ne gerekiyorsa yapılacak” dedi. Bakan Akdağ’ın talimatı üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı yetkilileri şu bilgileri verdiler.

Haberin Devamı

- Bakanlık olarak en üst düzey ilgi gösterecek, Buse’nin tetkik ve tedavi detaylarını tekrar inceleyeceğiz.

- Bu çocuğumuzun görmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Göz ve göz cerrahisi alanında ülkenin bütün tıbbi imkanları seferber edilecek.

- Bu sürecin sonunda, beklenen sonuca Türkiye’de ulaşılamadığı ortaya çıkarsa, işte o zaman Buse’nin yurtdışına gönderilmesi için gerekenler yapılacak.

Buse’ye doğum günü hediyesi

Buse, iki hafta sonra, 27 Temmuz’da altı yaşına basacak. Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıklarından gelen haberler, küçük Buse’ye bir doğum günü hediyesi niteliğinde. Yaklaşık bir buçuk yıl önce, 17 Şubat 2016’da Ankara Merasim Sokak’taki bombalı terör saldırısında aldığı yaralar sonucu sağ gözü görme yetisini tamamen yitirdi. Sol gözünde ise az da olsa bir ışık algısı olduğunu söylüyor hekimler. İşte umut da bu noktada.

Kafatasında halen hasarlı bir kısım da bulunan Buse eğer sol gözüyle kısmen de olsa görebilirse, dünyası değişecek.

Haberin Devamı

Çünkü bu haliyle devlet okulları da, özel okullar da kabul etmemiş Buse’yi. Oysa Eylül’de yaşıtlarıyla birlikte ilkokula başlaması gerekiyor.

Kafatasındaki hassasiyet sebebiyle görme engelliler okuluna gitmesi de uygun değil. Başına değil darbe almak, sertçe dokunulması bile ciddi risk oluşturuyor zira.

İngiltere seçeneği ve gazilik statüsü

Milli Savunma Bakanı Işık ve Sağlık Bakanı Akdağ’ın özel görev verdiği danışmanları Buse’nin ailesi ile temasa geçtiler. Geçen bir buçuk yıllık tedavi sürecinin detayları, bu danışmanların da takibiyle ilgili uzman tıbbi heyetler tarafından masaya yatırılacak.

Yapılacak değerlendirme sonucu, Türkiye’deki tıbbi seçeneklerin tamamlandığına karar verilirse, Buse’nin tedavisine, devlet imkanlarıyla yurt dışında devam edilebilecek.

Belki ailesinin bulduğu İngiltere’deki hastanede, belki de yapılacak araştırma sonucu tespit edilecek bir başka yurt dışı sağlık merkezinde...

Bu arada Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden gazilik konusunda bir bilgi de geldi.

Haberin Devamı

Genelkurmay’da sivil memur olarak görev yapan ve Merasim Sokak saldırısında kızı Buse ile birlikte yaralanan anne Şenay Şenses’in gazilik işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

Bunlar çok güzel haberler...

Umarım, tedavisinin Türkiye ya da yurt dışında - sonuçlanmasının ardından Buse’ye ‘gazilik’ statüsü verilmesi konusu da gündeme gelir.

Önce sağlık...

DİĞER YENİ YAZILAR